Poliţiştii speră în zmeurari pentru a-l găsi pe Costea la Rânca

Poliţiştii gorjeni continuă căutările în zona Rânca pentru a da de urma băiatului dispărut acum trei săptămâni de la o cabană, toate eforturile de până acum fiind inutile. Ieri au fost aduşi din nou câini special dresaţi la Sibiu, dar în zadar, singura speranţă a echipelor de căutare reprezentând-o zmeurarii, cei care adună fructe de pădure din munte şi care pot, eventual, să descopere vreun indiciu despre posibila existenţă pe undeva a băiatului.
 Timp de trei săptămâni poliţiştii au scormonit muntele şi, mai ales, zona din vecinătatea cabanei, pădurea de aici fiind cunoscută ca în palmă de aceştia. Ieri au fost aduşi din nou câini special dresaţi la Sibiu, fără să fie găsit vreun indiciu. În acest context, de acum încolo căutările vor deveni tot mai restrânse şi mai nesemnificative, motiv pentru care zmeurarii rămân posibila soluţie salvatoare pentru a se mai da de urma lui Costea Velcev. Băiatul din Constanţa dispărut la Rânca este arhicunoscut în staţiune sau pe munte, dar nimeni nu ştie nimic de el, zmeurarii fiind gata să ajute Poliţia cu informaţii în cazul în care ar găsit vreo urmă care să aibă legătură cu el.
 "Sigur că ajutăm Poliţia dacă e să dăm de vreo urmă, nici nu se pune problema, mai ales că pe unde ajungem noi nu ajung decât animalele sălbatice. Avem telefonul cu noi şi sunăm imediat la 112, că doar îl ştim pe băiat aşa de bine. De câte ori l-am văzut la televizor şi în ziar, mai are poza şi pe aici lipită pe cabane, îl ştiu ca pe copilul meu. Dar nu cred eu că mai e el pe aici, nu putea să ajungă el aşa de departe şi dacă nu l-au găsit până acum nici nu cred că mai e vreo şansă", spune Veronica Moţoc, venită tocmai din Prigoria în vârful muntelui ca să adune zmeură şi ciuperci.
 
 Au văzut ursul, nu şi pe Costea

 Ca ea sunt şi soţii Dan, Emil şi Dorina, din satul Bocşana, care şi-au amanejat un cort în staţiune, din folie, şi acolo se retrag noaptea de pe munte. Nici ei nu cred că băiatul ar putea fi prin zonă şi, cu atât mai mult, în viaţă. "De trăit e clar că nu putea să trăiască atât de mult pe munte şi în condiţiile astea, mai ales că noaptea e deja foarte frig. Dar urme dacă ar fi să găsim am suna la Poliţie, numai să găsim noi ceva. Am fost peste toate pâraiele astea ca să adunăm zmeură, ne-a plouat, ne-a uscat vântul, am mers departe, departe, am văzut ursoaica cu doi pui după ea, dar vreo urmă de băiatul ăsta nu ni s-a zărit. De văzut l-am văzut în poze, dar prin pădure nu e nici urmă de el", spun soţii Dan.
 Cei peste 20 de poliţişti implicaţi ieri în căutări, alături de câţiva jandarmi şi salvamontişti, nu au reuşit să dea de nicio urmă. Câinii aduşi de la Sibiu au scotocit în zadar pădurea pentru că băiatul pare să nu fie în zonă. "Câinii aceştia sunt dresaţi anume pentru a descoperi mirosurile cadaverice, dar deocamdată nu e nici măcar o urmă. Vom mai continua căutările în speranţa că va fi găsită acel indiciu care să ajute ancheta, dar nu ştim cât timp rămânem aici", spunea ieri unul dintre poliţiştii veniţi de la Sibiu cu câinii dresaţi. 

 Eforturi zadarnice

 Deocamdată, IPJ Gorj a comunicat că la Rânca vor continua căutările, cu efective mai reduse, e drept, dar vor continua, în speranţa că se va şi găsi ceva. Deocamdată, după verificarea a zeci de hectare de pădure şi teren accidentat şi după audierea a sute de persoane, poliţiştii sunt în acelaşi moment al anchetei ca şi după prima oră de la dispariţia lui Costea, despre acesta neexistând nici măcar un indiciu care să ajute la găsirea lui. În cele trei săptămâni de la dispariţie în zonă au fost mobilizaţi sute de membri ai echipelor de căutare, voluntari din Târgu Jiu şi Bucureşti, poliţişti de frontieră veniţi cu camere de termoviziune, câinii de la Sibiu sau elicopterul Poliţiei Române. Energia şi eforturile consumate până acum nu au fost însă de niciun folos, oamenii legii având însă conştiinţa că au făcut totuşi tot ce a depins de ei pentru a da de urma băiatului.
 Din vârful muntelui au plecat şi membrii familiei băiatului, mama şi bunicii acestuia întorcându-se la Constanţa după două săptămâni de speranţe zadarnice. Cu buzunarele goale, acestea au mers acasă, unde aşteaptă ca un telefon să sune şi cineva de la Poliţie să le dea o veste. Vestea poate fi de orice natură, femeile dorindu-şi doar ca oamenii legii să dea de urma lui Costea, nici ele neputând să-şi explice unde a putut să dispară băiatul fără să poată fi găsit.


Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: