Poliţistul Leuştean, chemat la audieri de ziua lui. A reclamat procurorul!

Procurorul Andrei Cristian Onescu a fost reclamat la 112 de poliţistul Aurel Leuştean, care susţine că i-a fost verificat telefonul fără să fie emisă o ordonanţă în acest sens. Mai mult, Aurel Leuştean, dar şi Constantin Croicu au stat mai bine de două ore în faţa Parchetului Local, unde fuseseră chemaţi la audieri. Ei sunt cercetaţi după moartea poliţistului Claudiu Dochian, acuzaţia fiind de favorizarea făptuitorului, deoarece l-au oprit pe acesta şi i-au luat permisul, pentru viteză, dar nu i-au testat alcoolemia. Câţiva kilometri distanţă, Dochian a făcut accident şi a murit. La necropsie s-a descoperit că acesta era în stare de ebrietate.

Parchetul Local a dispus urmărirea penală a poliţiştilor Aurel Leuştean şi Constantin Croicu. Cei doi sunt cercetaţi pentru că deşi l-au oprit pe Claudiu Dochian pentru viteză, i-au luat permisul, dar nu i-au pus şi fiola. Câteva minute mai târziu, el a făcut accident mortal. La necropsie a reieşit că acesta consumase alcool. Cu privire la cercetarea lor în cazul Dochian, IPJ Gorj a susţinut că cei doi şi-au făcut treaba. „Cei doi poliţişti şi-au făcut datoria. I-au ridicat permisul pentru depăşirea limitei de viteză. Obligaţia de a testa conducătorul auto cu aparatul etilotest nu este precizată niciunde”, declara Miruna Prejbeanu, purtător de cuvânt al IPJ Gorj.

„Vrea să se afirme“

Joi, în ziua când împlinea 40 de ani, Aurel Leuştean a fost chemat la Parchet pentru a fi audiat în dosarul morţii agentului Claudiu Dochian. Poliţistul Aurel Leuştean spune că jandarmul i-a luat telefonul, care a ajuns la procuror, şi nu la fişet, aşa cum se procedează. Poliţistul a aşteptat două ore să fie chemat la interogatoriu. Văzând că nu este chemat şi că telefonul său a ajuns la procuror, fără să fie o ordonanţă în acest sens, a sunat la 112 şi a reclamat furtul telefonului. La faţa locului au ajuns doi poliţişti, care spune el, i-au zis că nu pot face nimic. Între timp, a fost chemat să semneze ordonanţa de verificare a telefonului şi chemat la audieri. Poliţistul susţine că procurorul Onescu vrea să se afirme cercetând poliţişti. „Am fost citat de domnul procuror Onescu, citaţia mi s-a dat pe 31. M-a citat pentru un dosar penal. Când am ajuns la poartă, jandarmul mi-a solicitat să închid telefonul, am închis telefonul. După aceea mi l-a luat din mână şi s-a dus cu el direct la procuror. L-am întrebat de ce mi-a luat telefonul, mi-a răspuns că aşa a zis domul procuror. Am solicitat să îmi arate ordonanţă şi mi-a spus că urmează. Am sunat la 122 pentru furt, au venit poliţiştii, au fost ghiocei în faţa domnului procuror. De două ore suntem la poartă nu ne-a arătat nicio ordonanţă. După două ore telefonul e la procuror. Ei îmi verifică telefonul, fără ordonanţă să facă percheziţii informatice“, a spus Leuştean. „Tuturor le-a făcut dosare. Vrea să se afirme, dar cu găinării“, a mai spus poliţistul de la Serviciul rutier Gorj.

Vizualizări: 4,486

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: