Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Pompierii învaţă să folosească modulele de descarcerare englezeşti

Un număr de 3 ofiţeri şi 17 subofiţeri de la subunităţile de pompieri din Gorj sunt învăţați de colegii lor englezi diferite tehnici de descarcerare ce trebuie folosite pentru salvarea victimelor rezultate în urma accidentelor de circulaţie. Sesiunea de pregătire are loc la Târgu Jiu în perioada 6-9 iulie. Zilnic, până la ora 12,30 pompierii englezi desfăşoară activităţi practice, iar după amiază gorjenii sunt instruiţi teoretic cu ajutorul materiale electronice prezentate pe video-proiector. De asemenea, oaspeţii îi învaţă pe pompierii noştri cum să folosească cele 6 module de descarcerare englezeşti pe care le-au donat la sfârşitul anului trecut, dar care nu au fost puse încă în funcţiune. Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, ne-a declarat: “Este prima dată când avem experienţe de acest gen. Pompierii englezi ne-au donat 6 module de descarcerare, iar acum le arată pompierilor gorjeni cum să le folosească. În această vară modulele vor fi distribuite subunităţilor din judeţ. Încercăm ca şi pe viitor să organizăm asemenea acţiuni în funcţie de timpul de care dispun colegii noştri englezi, deoarece trei dintre ei sunt pompieri activi”.

Delegaţia pompierilor englezi este formată din 5 membri: Geoff Hyes, secretar general al Organizaţiei de Salvare a Marii Britanii, Graham Smith, responsabil proiect în cadrul Organizaţiei de Salvare a Marii Britanii şi 3 pompieri instructori din Liverpool.

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: