Ponta a scăpat de acuzațiile de evaziune fiscală

Parchetul General a închis dosarul pe care îl primise de la DNA pentru a verifica dacă Victor Ponta făcuse sau nu evaziune fiscală, suspiciune pe care procurorii anticorupție au avut-o atunci când l-au cercetat pe fostul premier în dosarul „Turceni-Rovinari”.

Procurorii instanței supreme au decis încă din luna mai clasarea anchetei respective, motivul fiind acela că fapta nu există. Deputatul a reacționat imediat pe contul său de Facebook la informația respectivă, menționând că lucrurile puteau fi clarificate și mai repede dacă anchetatorii chiar doreau așa ceva. „Mă întreabă jurnaliștii cum comentez decizia Parchetului General! Acuzația că nu am înregistrat fiscal un contract de închiriere putea fi verificată în maxim 24 ore (deoarece în declarația mea de avere era trecut chiar și nr. de înregistrare de la Administrația Fiscală din Gorj - locul de domiciliu)! Dl. procuror Unchiașelu mi-a deschis și a «lucrat» la acel dosar doi ani după care nu l-a clasat (pe motivul evident că fapta nu exista – așa cum prevedea legea), ci l-a declinat către Parchetul General pentru continuarea cercetărilor. Cred că nu pe mine ar trebui să mă întrebe cum comentez soluția, ci pe Dl. procuror Jean Uncheșelu!”, a comentat Ponta.

Ponta a mai luat anul acesta o clasare într-un alt dosar instrumentat de DNA pe numele său, cel în care în 2015 procurorii au cerut inclusiv ridicarea imunității sale de parlamentar. Atunci parlamentarii au respins cererea DNA, iar cercetările s-au blocat. Ele vizau modul în care Ponta i-a oferit lui Dan Șova diverse funcții de conducere în Guvern, în contextul în care amândoi sunt acum inculpați și judecați în dosarul „Turceni-Rovinari”. Dosarul privind conflictul de interese era disjuns tot din „Turceni-Rovinari”, dosar în care sunt judecați și foștii șefi ai celor două unități economice din Gorj pentru modul în care au atribuit contracte de consultanță juridică pentru fosta casă de avocatură a lui Dan Șova.

Vizualizări: 725

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: