Ponta a vorbit două ore despre dosarul Turceni - Rovinari

Victor Ponta a fost audiat vineri la Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul Turceni - Rovinari, cel referitor la contractele de consultanță juridică în valoare de milioane de euro încheiate de fostele complexuri energetice cu casa de avocatură Șova și asociații.

Ponta a declarat în fața judecătorilor că, deși este jurist, nu înțelege acuzațiile care i se aduc. Cabinetul de avocatură al lui Ponta primea bani de la Casa Șova pentru prestații fictive, spun procurorii, exact în perioada în care Casa Șova lua bani de la complexurile energetice. ”Nu am înțeles acuzația care mi s-a adus, deși sunt jurist de profesie. Prin raportul de Expertiză întocmit s-a stabilit că am plătit la timp toate taxele și impozitele aferente sumelor primite prin convenția de conlucrare, iar ANAF nu s-a constituit parte civila împotriva mea pentru că nu s-a constatat prejudiciu. În urma controlului ANAF din 2011 s-a constatat că toate facturile emise în baza convenției de conlucrare au fost înregistrate în contabilitate și s-au plătit taxele și impozitele aferente acestora", este o parte din declarația lui Ponta, potrivit evz.ro. Ponta este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor.

În dosar sunt inculpați și foști directori ai complexurilor energetice Turceni și Rovinari: Ciurel, Cristea și Graure. Instanţa a stabilit ca ultimul termen al procesului să se desfăşoare pe 27 februarie, când vor avea loc dezbaterile finale. (A.A.)

Vizualizări: 1,762

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: