Ponta anunță că votează moțiunea. Risc major să cadă guvernul!

Moțiunea de cenzură împotriva guvernului Orban are mari șanse să treacă. PSD și-a asigurat și voturile Pro România, iar Victor Ponta a anunțat că votează moțiunea. "Astăzi, fiecare parlamentar Pro România, în urma discuţiei, va vota aşa cum crede că e mai bine şi, probabil, cei mai mulţi vor vota pentru moţiune. Eu votez pentru moţiunea de cenzură, pentru că vreau ca acest Guvern, după trei luni de dezastru, să nu mai poată să dea alte ordonanţe de urgenţă", a explicat Ponta.

Liderul Pro România a amintit că Guvernul Orban a dat 25 de ordonanţe de urgenţă într-o singură şedinţă. "Cel mai rău lucru este ceea ce s-a întâmplat aseară - 25 de ordonanţe de urgenţă. Aşa, noaptea ca hoţii, în 25 de domenii importante. Cel mai grav este faptul că au dat ordonanţa prin care, practic, accesul la sănătate în România va rămâne doar pentru cei bogaţi şi pentru cei care îşi permit. E foarte clar, din disperarea cu care au dat aseară ordonanţa, că au nişte datorii financiare la diverse firme private şi un Guvern care lucrează pentru interese private trebuie să plece cât mai repede", a susţinut Ponta.

PNL și USR vor vota împotriva moțiunii de cenzură. Premierul Ludovic Orban, preşedinte al PNL, a declarat, miercuri, referitor la moţiunea de cenzură care urmează să fie dezbătută în Parlament, că liberalii sunt pregătiţi pentru orice variantă, menţionând că după votul la moţiune va convoca conducerea PNL pentru a lua deciziile care se impun, în funcţie de situaţie.

Parlamentul se va reuni miercuri în şedinţă pentru a dezbate moţiunea de cenzură depusă de PSD, după angajarea răspunderii Guvernului pe proiectul privind alegerea primarilor în două tururi. Moţiunea de cenzură "Guvernul Orban/PNL - privatizarea democraţiei româneşti", iniţiată de PSD şi susţinută de UDMR, este dezbătută în Parlament miercuri, de la ora 12:00. 

Vizualizări: 837

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: