Ponta, dezamăgit de şefii PSD Gorj: Nu au avut curaj!

Deputatul Victor Ponta este dispus să-și dea demisia din partid și din Parlament dacă cineva din conducerea PSD Gorj dovedește că a încercat să ia legătura cu el în ultima lună. Social-democrații gorjeni susțin că deputatul nu ar fi vrut să se implice în campania de la alegerile locale parțiale și că nu ar fi vorba despre o marginalizare a acestuia pentru a-i face pe plac liderului Liviu Dragnea. Deputatul se declară dezamăgit de şefii PSD Gorj care nu au reacţionat atunci când Dragnea i-a interzis să se implice în alegerile din Târgu Jiu.

Deputatul Ponta a explicat că regretă eșecul colegilor săi de la Gorj. L-a felicitat pe Marcel Romanescu. „Eu cred că e un singur aspect important la Târgu Jiu: după 17 ani, PSD a pierdut rău de tot. Pe de o parte, îmi pare rău de colegii mei. Îi cunosc și știu cât au muncit. Pe de altă parte, îl cunosc foarte bine pe noul primar și îi urez succes. Mi-a fost adversar la parlamentare, dar asta nu înseamnă că nu îi urez să aibă succes. Mai ales că o să inaugureze stadionul, centura, cam tot ce am pornit noi să facem. Dincolo de aceste lucruri, cred că este important să știm de ce am pierdut. Cred că a fost o problemă de siguranță, că noi la Târgu Jiu nu pierdem. Oamenii au votat, la Târgu Jiu, cu Florin Cârciumaru, nu neapărat cu PSD, iar la Parlament, cu Victor Ponta, nu neapărat cu PSD. Eu aș fi vrut să-mi ajut colegii, dar, din păcate, nu s-a putut. Ține de bucătăria noastră internă. Cred că a fost o greșeală din partea domnului Liviu Dragnea de a nu mă lăsa să mă implic. În toamnă, ați văzut, m-a lăsat să mă implic și am luat cinci parlamentari din șapte. Dacă domnul Florin Cârciumaru sau oricine altcineva de la PSD vă arată, în ultima lună, un mesaj, SMS, un apel telefonic, o hârtie, un email către mine, prin care m-au chemat la orice fel de eveniment de la Gorj, eu îmi dau demisia din Parlament, din PSD, din orice funcție. Îi înțeleg pe colegii mei că au fost la mijloc în disputa mea cu Liviu Dragnea”, a spus Victor Ponta, la Radio Târgu Jiu.

„Înfrângerea este foarte mare”

Deputatul s-a declarat dezamăgit de colegul său, Florin Cârciumaru, că nu a avut curaj să-l înfrunte pe Liviu Dragnea. „Până acum nu am pierdut niciodată la Târgu Jiu și la Gorj, din 2004. E important să luăm niște măsuri ca oamenii să se reîntoarcă spre PSD. Înfrângerea este foarte mare, la fel și diferența. Probabil domnul Romanescu, dacă face treabă, va fi popular în Târgu Jiu. La Consiliul Județean, avem președinte tot un fost coleg al domnului Romanescu, domnul Cosmin Popescu, acum la PSD, și asta se simte. Sunt dezamăgit că nu au avut curaj să-i spună domnului Dragnea «domnule, noi, de 14 ani cu Ponta, am făcut campanie de campanie și am câștigat mereu». Acum am pierdut și la Târgu Jiu și la Drăguțești”, a mai declarat Ponta.

Vizualizări: 3,309

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: