Ponta, de partea lui Grindeanu și a Guvernului. E contra lui Dragnea!

În timp ce mai marii PSD se sfădesc și se dau de ceasul morții să scape de Sorin Grindeanu din fruntea Guvernului, lucru pe care îl cereau astă iarnă protestatarii ieșiți în stradă, de partea actualului Executiv rămâne nimeni altul decât Victor Ponta. Deputatul de Gorj a avut marți o explicație pentru care nu crede că se impune schimbarea actualului cabinet condus de Grindeanu. „Să se obişnuiască cu ideea că Guvernul este al României, nu e nici al Teleormanului, nu e pe persoană fizică şi că Guvernul trebuie să facă treabă pentru România. Deocamdată, dacă sunt probleme cu miniştrii, să-i schimbe pe miniştrii care nu sunt buni”.

Demersul actualilor șefi ai PSD de a schimba Guvernul i-a adus aminte lui Ponta de vremuri demult apuse, când doar țărăniștii mai procedau la fel, deputatul fiind convins că un nou Guvern PSD nu ar mai avea credibilitatea celui de acum. „Categoric nu, şi nu ar mai avea aceeaşi credibilitate PSD, care îşi dă jos propriul Guvern. Unde aţi mai auzit aşa ceva? La PNŢCD, nu? În 1999. Păi noi suntem PNŢCD, ce e asta?”.

Șefii PSD ar urma să ia miercuri o decizie în acest sens. Ponta nu e invitat la discuții, dar speră ca șefii săi de partid să ia decizia cea mai bună. „Eu am făcut politică de 15 ani doar în PSD - niciodată nu mi-am închipuit că voi fi pus în situația de a da jos un Guvern PSD - condus de un membru PSD chiar mai vechi decât mine în Partid; și nici nu voi face așa ceva indiferent de ce decide «Conducerea»! Încă sper ca până la CEX-ul de mâine (la care evident ca NU sunt invitat) rațiunea și interesul PSD și al României vor câștiga!”, a menționat Ponta într-o postare pe contul său de Facebook.

Vizualizări: 918

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: