Ponta după înregistrările cu Mircea Băsescu: Preşedintele trebuie să demisioneze

Premierul Victor Ponta a spus că preşedintele Traian Băsescu ar trebui să demisioneze după ce o ţară întreagă a văzut înregistrările în care fratele lui, Mircea Băsescu, recunoaşte că a primit sute de mii de euro pentru a aranja o pedeapsă mai mică în instanţă pentru interlopul Anghel Sandu, cunoscut ca Bercea Mondial.

Ponta a mai spus că înregistrările sunt clare, în sensul vinovăţiei lui Mircea Băsescu, şi că acesta va fi adevăratul examen pe care trebuie să îl dea justiţia independentă.

Antena 3 a difuzat aseară mai multe înregistrări audio şi video făcute de fiul lui Bercea Mondial în biroul lui Mircea Băsescu, în care Florin Anghel vorbeşte de două tranşe de 350.000 de euro şi 250.000 de euro. Mircea Băsescu spune explicit în înregistrare că la el a ajuns "doar o tranşă", dar şi că banii erau pentru aranjarea unei pedepse de doar 1 an pentru interlop, ceea ce ar fi "mulţumit pe toată lumea", şi presa, şi politicienii. La vremea înregistrării, în februarie 2012, Bercea Mondial fusese condamnat la 7 ani şi jumătate, în ciuda sumelor vehiculate, despre care nu este clar unde au ajuns. În 2014, interlopul a fost condamnat definitiv la 10 ani cu executare, iar familia sa s-a dus peste Mircea Băsescu să ceară banii înapoi. Acesta a depus plângere pentru şantaj, iar mai mulţi membri ai familiei interlopului au fost arestaţi preventiv. Avocatul lor a fost rugat să facă publice înregistrările.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: