Motivul pentru care naiul gigant nu este înregistrat în Guiness Book

Maestrul Ştefan Popescu are mari şanse să intre în Guiness Book cu naiul gigant pe care l-a confecţionat. Deşi şi-a propus de mult timp să-i invite pe cei de la Guiness World Records la Târgu Jiu pentru a înregistra invenţia, evită pentru că nu are bani să le suporte cheltuielile. Îşi pune speranţa că un om de afaceri va afla de situaţia sa şi va sponsoriza evenimentul.

Naiul gigant este finalizat de mai bine de un an. Directorul adjunct al Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu, Ştefan Popescu, spune că mai trebuie acordat, însă nu se grăbeşte să facă acest lucru. Asta pentru că nu-i poate chema pe cei de la Guiness Book atâta timp cât nu le poate plăti deplasarea.  „Într-o săptămână l-aş acorda, dar trebuie să găsesc mai întâi un sponsor-doi, pentru a plăti experţilor de la Guiness Book deplasarea, masa, cazarea. Aşa se pune problema, aşa am înţeles. Trebuie bani mulţi. E important şi pentru mine şi pentru ţară, şi pentru judeţ. Pot să intru în Cartea Recordurilor şi pe instrumentele din legume, nu mai cântă nimeni la aşa ceva”, a declarat Ştefan Popescu.

Naiul este confecţionat din bambus adus din Franţa, este format din 53 de tuburi şi are 1,70 metri.    

Ştefan Popescu interpretează la circa 30 de instrumente şi pseudo-instrumente. Cântă la nucă, sticlă, solniţă, digifonf, cimpoi, dar şi la legume şi fructe precum: măr, morcov, conopidă sau ţelină. Acum doi ani, acesta a uimit toată ţara după participarea la „Românii au talent“.

ANIVERSARE

Maestrul Ştefan Popescu a împlinit miercuri onorabila vârstă de 64 de ani, şi, totodată, 46 de ani de activitate în câmpul muncii. Este profesor de instrumente populare în cadrul Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu de patru decenii.

Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: