Ponta se opune suspendării lui Iohannis

Discuţiile despre o posibilă suspendare din funcţie a lui Klaus Iohannis au devenit tot mai frecvente în ultimele zile, dar Victor Ponta nu crede că suspendarea preşedintelui ar îmbunătăţi lucrurile în România.

Artizan al suspendării lui Traian Băsescu în 2012, deputatul de Gorj îşi sfătuieşte foştii colegi din PSD să nu îi facă pe plac lui Liviu Dragnea şi să fie de acord cu un astfel de demers politic. Ponta e de părere că o eventuală condamnare a lui Dragnea în dosarul în care îşi aşteaptă sentinţa în următoarele zile va intensifica discuţiile despre suspendare, PSD urmând să iasă şi mai şifonat dintr-un astfel de scandal.

„Dacă Dragnea va fi condamnat a doua oară va încerca să declanşeze suspendarea lui Iohannis. Eu am trăit momentele 2007 şi 2012 şi îi sfătuiesc pe foştii mei colegi din PSD să se gândească bine înainte de a-l urma pe Liviu Dragnea în această aventură politică - să acţionezi pentru nişte principii (chiar dacă pierzi) este de înţeles; să arunci ţara în haos pentru supărarea şi problemele personale ale lui Liviu Dragnea reprezintă o eroare pe care PSD o va plăti chiar mai scump decât pe cea din 2007”, susţine Ponta.

Culmea este că deputatul va rămâne alături de PSD în ceea ce priveşte susţinerea Vioricăi Dăncilă, deşi Ponta cere mereu un Guvern mai competent. El afirmă că nu va susţine o moţiune de cenzură a liberalilor, chiar dacă e de părere că România are nevoie de un Executiv mult mai bun în perspectiva preluării preşedinţiei Uniunii Europene de la 1 ianuarie.

„În cadrul Pro România am discutat şi stabilit cum ne vom poziţiona în toate aceste teme importante. Chiar dacă suntem puţini parlamentari, vocea şi votul nostru contează. Vom face ceea ce credem noi că este Pro România şi sunt convins că mulţi oameni vor fi de acord şi alături de noi!”, mai susţine deputatul.

Vizualizări: 1,910

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: