Ponta şi Dragnea, martori în dosarul lui Zgonea

Deputatul Victor Ponta şi şeful Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, au fost audiaţi la sfârşitul anului trecut ca martori în dosarul în care DNA l-a trimis recent în judecată pe fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea. Audierile s-au făcut la DNA Ploieşti, acolo unde parlamentarul de Gorj a mai avut de dat explicaţii procurorilor şi în alte cauze, inclusiv în unele care îi vizează pe apropiaţi ai săi.

Presa centrală relatează că Dan Nica şi Constantin Boşcodeală sunt alţi martori pe care procurorii i-au chemat la declaraţii în preajma sărbătorilor de iarnă, după care Valeriu Zgonea a fost trimis în judecată. Acesta este acuzat de trafic de influenţă după ce ar fi primit foloase necuvenite de la Dumitru Dobrică, un consilier judeţean din Buzău. O excursie în străinătate şi materiale de construcţii pentru vila sa sunt bunurile cu care s-a lăsat ademenit fostul şef al Camerei Deputaţilor. În schimb, Zgonea a ajutat-o pe fiica lui Dobrică să promoveze în diverse funcţii importante la nivel de Bucureşti, Ponta şi Dragnea trebuind, probabil, să explice în faţa anchetatorilor în ce împrejurări s-a produs promovarea respectivă.

Zgonea nu a făcut nici un comentariu în privinţa acuzaţiilor ce îi sunt aduse, deşi atunci când era în fruntea Camerei Deputaţilor îi cerea demisia din partid lui Liviu Dragnea pentru problemele din justiţie pe care acesta le avea, la rândul său. În plus, Dumitru Dobrică a recunoscut toate acuzaţiile ce îi sunt aduse, el alegându-se cu o condamnare cu suspendare după ce a încheiat un acord cu procurorii, Zgonea preferând chiar şi în aceste condiţii să se apere în instanţă.

Vizualizări: 284

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: