Ponta vrea guvern cu PSD, după ce cade Dăncilă

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat luni că după ce va trece moţiunea de cenzură în Parlament va propune PSD să refacă majoritatea de stânga, fără Viorica Dăncilă.

"Votăm la vedere la moţiunea de cenzură şi dacă se face un guvern PNL - USR o să fim tot în Opoziţie şi o să-i ajutăm sau o să-i criticăm de acolo", a afirmat Ponta.

"Dar, joi seară, la o oră după moţiunea de cenzură, o să fac o propunere oficială către toţi foştii mei colegi de la PSD să refacem o majoritate fără Dăncilă, Fifor. (...) Propunerea de premier o discutăm joi după-amiază. Să nu ne-o propună tot pe doamna Dăncilă. Să fie un premier care nu este nici la PSD, nici la Pro România, că sunt orgolii mari, dar pe care îl cunoaştem, îl susţinem toţi şi din PSD şi din Pro România. Este un om care a muncit în guverne. PSD nu ar accepta pe cineva de la Pro România. (...) Important este că, până la alegeri, am putea avea o majoritate de stânga care să facă ce nu s-a făcut din 2016, pentru că nu a vrut Dragnea, Dăncilă etc. Dacă nu, dacă face Guvernul PNL cu USR şi cu PMP şi cu cine o mai face, pe noi să nu se bazeze", a susţinut Victor Ponta.

Potrivit liderului Pro România, cel mai important lucru pe care trebuie să-l facă noul Guvern este bugetul.

Vizualizări: 1,351

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: