Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Ponta vrea să plece, nu poate

Preşedintele Băsescu i-a cerut ieri lui Victor Ponta să plece din funcţia de prim-ministru, pentru că a devenit un bolovan legat de piciorul României. Şi pentru că nu mai prezintă credibilitate în ochii şefilor de state democratice, după ce a blocat votul în diaspora. Mai ales că episodul vine după referendumul din 2012, organizat cu forţarea legii şi a instituţiilor statului.

Până la urmă, primul interesat să plece ar trebui să fie Victor Ponta. A ieşit mult prea şifonat din aceste alegeri, iar rămânerea la guvernare nu va face decât să îl uzeze şi mai mult. Cu cât va rămâne mai mult în funcţia de premier, cu atât mai dificil îi va fi să redevină cândva un politician popular. Cred că Victor Ponta ştie asta şi ar vrea să se retragă, dar nu poate, este împins de forţele nevăzute, la care are datorii, să rămână. Ponta este garantul celor care au băgat milioane de euro în campanie că le vor recupera. Ponta este garantul continuării unor afaceri girate cu acte normative adoptate la limita legii. De altfel, Ponta a şi spus că s-ar retrage din funcţia de premier, dacă Băsescu sau Iohannis i-ar garanta că viitorul premier va fi de la actuala coaliţie de guvernare. Cu alte cuvinte, dacă păpuşarii din umbră vor avea garanţia că va fi tot omul lor la Palatul Victoria.

Băsescu i-a făcut invitaţia să plece, dar cel puţin public nu i-a dat garanţii că noul premier va fi al actualei coaliţii. Ponta mai are termen până la 21 decembrie să facă un ultim pact de coabitare cu Băsescu, după care totul va depinde de noul preşedinte, Klaus Iohannis. Care transmite pe toate canalele media că este nevoie de un guvern de dreapta, puternic, democratic. Iar Vasile Blaga vorbeşte tot mai insistent de ajungerea dreptei la guvernare prin alegeri anticipate în primăvară.

Cred că ieşirea de ieri a lui Băsescu nu a fost întâmplătoare. Pisicuţul Ponta va profita de sfat şi se va retrage, lăsând guvernarea, zis surse, în mâinile unuia din naşii săi: Oprea sau Maior. O decizie care i-ar permite lui Ponta nu doar să revină ca om politic, dar chiar i-ar lăsa un control mai mare asupra PSD.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: