Populația lumii va ajunge la opt miliarde în acest an

Potrivit raportului Națiunilor Unite „World Population Prospects 2022”, publicat recent, populația globală ar putea ajunge la opt miliarde la jumătatea lui noiembrie 2022. În ultimii zece ani, scurși de la precedentul prag, populația lumii a crescut cu peste un miliard de oameni.


Raportul ONU prevede că populația lumii va crește la aproximativ 8.5 miliarde în 2030, la 9.7 miliarde în 2050 și la 10.4 miliarde în 2100.

Populația globală este în creștere din cauza mortalității în scădere, speranța de viață globală ajungând la 72.8 ani în 2019, cu aproape nouă ani mai lungă decât în ​​1990, deși ritmul creșterii încetinește treptat acum, potrivit cercetărilor ONU.

În ciuda încetinirii ritmului de creştere a populației, ONU se aşteaptă ca populaţia globală să treacă de pragul de opt miliarde până la finalul anului, probabil în jurul datei de 15 noiembrie. „În acest an, Ziua mondială a Populaţiei pică într-un moment în care anticipăm naşterea omului cu numărul 8 miliarde de pe pământ. Este o ocazie să celebrăm diversitatea, să recunoaştem umanitatea și să ne minunăm de progresele din sănătate care au dus la prelungirea duratei vieţii şi au redus dramatic mortalitatea infantilă. În acelaşi timp, trebuie să nu uităm de responsabilitatea noastră de a avea grijă de planetă”, a afirmat secretarul general al ONU, Antonio Guterres citat de historia.ro. Precedentul prag, cel de 7 miliarde de oameni, s-a atins la 31 octombrie 2011. 

Vizualizări: 597

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: