Rețetă rapidă de cartofi la cuptor în sos carbonara

Rețeta de cartofi la cuptor în sos carbonara este una simplă și ușor de pregătit când nu aveți mult timp la dispoziție. Este o rețetă simplă și gustoasă care va fi pe placul întregii familii.

Pentru a prepara această rețetă aveți nevoie de cartofi, parmezan, ouă, bacon și smântână precum și câteva condimente.

Ingrediente:

    500 g cartofi albi

    50 g parmezan ras

    3 gălbenușuri de ou

    180 g smântână

    150 g cașcaval ras

    75 g bacon

    1 ardei roșu

    o legătură pătrunjel proaspăt

    sare și piper alb, după gust.

Mod de preparare:

Fierbem cartofii în apă sărată pentru aproximativ 15 minute, apoi scoatem cartofii din apă, lăsăm un pic să se răcească și îi decojim după care tăiem cartofii în cubulețe.

Amestecăm smântâna cu gălbenușurile, parmezanul și cașcavalul ras, potrivim de sare și piper.

Călim cubulețele de bacon timp de 2 minute, apoi adăugăm peste cartofi, procedăm la fel și cu ardeiul tocat mărunt. Amestecăm, apoi transferăm amestecul într-o tavă antiaderentă și turnăm și amestecul de smântână peste cartofi.

Presărăm și pătrunjelul spălat și tocat mărunt, apoi băgăm tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, și coacem timp de 25 de minute. Scoatem tava din cuptor, lăsăm cartofii să se răcească puțin, apoi putem servi.

Vizualizări: 3,335

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: