Porc sacrificat pentru bătrânii de la Suseni

Bătrânii care beneficiază de serviciile Complexului de Asistență și Îngrijire Suseni au fost răsfățați joi, 7 decembrie, de autoritățile județene, jandarmi și agenții economici. Un porc de aproximativ 100 de kg. a fost sacrificat în mod tradiţional, iar Moş Crăciun a venit încărcat cu daruri.

Evenimentul s-a intitulat „Împreună de Sărbători” şi a cuprins mai multe activități. Prima a fost cea de sacrificare a unui porc, crescut chiar în cadrul centrului. Cei 85 de beneficiari au fost colindaţi de un grup de copii de la Căminul Cultural Polovragi, care au susținut un program artistic de jocuri populare. Bătrânii le-au mulțumit printr-un program de colinde și recitaluri de poezie. Nu a lipsit Moș Crăciun, care a venit încărcat cu daruri. La acțiune au participat și jandarmii gorjeni care, cu sprijinul Carrefour, au acordat bătrânilor 90 de pachete cu alimente, suc, și produse tradiționale de Crăciun. „Am încercat să le aducem și lor o bucurie, o mângâiere, o alinare, pentru că sunt departe de casele lor, de cei dragi. A fost prezent și președintele Consiliului Județean și îi mulțumesc pe această cale pentru sprijinul pe care îl acordă serviciilor sociale”, a declarat Laurențiu Diaconescu, directorul DGASPC Gorj.

În altă ordine de idei, centrul de bătrâni dispune de un sistem de detectare şi semnalizare a incendiilor. Măsura a fost luată după ce în primăvara acestui an un bătrân a murit din cauza unor arsuri pe care le-a suferit după ce a încercat să desfacă o pungă de pufuleți cu un chibrit. Investiția a costat 40 de mii de lei, banii fiind alocați de Consiliul Județean Gorj. „Au fost probleme la un moment dat cu apa potabilă, dar s-a rezolvat. Cu partea de canalizare, de epurare, s-a rezolvat. Sistemul de detectare a incendiilor este funcțional de luni, când se va face recepția finală. Termenul final era 31 decembrie. Eu zic că lucrurile sunt rezolvate”, a conchis Cosmin Popescu, președinte Consiliului Județean Gorj.  

Galerie foto



Vizualizări: 672

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: