Porcii, excluşi din târgurile de animale

Cele cinci târguri de animale din judeţul nostru funcţionează în acest moment doar cu aviz temporar din partea Direcţiei Sanitar Veterinare şi Siguranţa Alimentelor Gorj dar şi cu interdicţia de a comercializa porci în aceste târguri. Măsura a fost luată încă de săptămâna trecută şi nu se ştie pentru cât timp va mai fi aplicată.

Comercianţii gorjeni nu mai pot vinde porci în târgurile de animale ca urmare a unei dispoziţii venite de la Autoritatea Sanitar- Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor încă de săptămâna trecută. Reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare Gorj spun că măsura este foarte bine venită şi a fost luată din dorinţa de a împiedica apariţia pestei porcine în judeţ. „Oamenii pot să-şi vândă porcii în localitatea lor dar nu în târgurile de animale pentru a nu intra în contact şi cu alte animale şi astfel să se răspândească cumva pesta porcină în judeţ. Ei pot comercializa orice animal în afară de porci”, a declarat Ion Iliuţă, directorul Direcţiei Sanitar- Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj.

De altfel, cele cinci târguri de animale din Gorj funcţionează în prezent doar cu aviz temporar şi nu cu autorizare de funcţionare. Pentru a putea obţine autorizaţia de funcţionare este obligatoriu ca administratorul unui târg să încheie contract cu un medic veterinar. „Târgurile de animale de la noi din judeţ, cel de la Peşteana, Logreşti, Ţânţăreni, Alimpeşti şi Săuleşti nu au autorizare de funcţionare ci doar aviz temporar de funcţionare pentru că aşa au dispus cei de la Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară”, a declarat Ion Iliuţă.

Cel mai bine dotat şi amenajat târg de animale este cel de la Logreşti însă alte două târguri de animale au solicitat Direcţiei Sanitar-Veterinare avize pentru a putea solicita fonduri europene în vederea modernizării acestor târguri. „Cel mai amenajat târg de animale este cel de la Logreşti însă şi cel de la Peşteana şi Ţânţăreni ne-au solicitat avize pe care le-am acordat de altfel pentru a putea cere mai departe fonduri europene în vederea modernizării târgurilor respective. Noi le-am dat avizele acum să vedem dacă obţin fondurile de care au nevoie pentru a fi amenajate corespunzător”, a declarat Ion Iliuţă.

Comercianţii mai pot vinde încă în aceste târguri cai, măgari, capre, bovine, ovine dar şi păsări vii

Vizualizări: 62

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diverse:

Citește și: