Viaţa la circ: Rulota este casa noastră

Aplauzele sutelor de oameni îl fac pe Giani să nu regrete orele de pregătiri, timpul petrecut pe drumuri, viaţa nestatornică şi uneori chiar pericolul. Giani este unul dintre membrii circului venit de puţin timp în Târgu-Jiu. Acesta povesteşte că circul este ca şi acasă mai ales că le are alături de el pe soţia şi fiica sa, care nu au stat departe de această lume.

Giani a făcut gimnastică, iar la vârsta de 20 de ani a renunţat la acest sport şi a ales să fie circar. A început la Circul Globus şi nu i-a fost greu deloc pentru că gimnastica l-a ajutat foarte mult în realizarea acrobaţiilor. „Circul este mai mult decât o pasiune. Este o artă. Nu oricine poate fi circar. Cei care au făcut gimnastică se descurcă foarte bine. Acesta este şi cazul meu. Eu am fost gimnast, iar la vârsta de 20 de ani am renunţat din diverse motive. Fratele meu lucra la Circul Globus şi mai aveau nevoie de cineva. M-a întrebat dacă vreau să fac asta şi am acceptat. Aşa am început eu, dar nu regret nici o secundă. Atunci când văd sala plină, oameni care aplaudă la scenă deschisă mă simt împlinit“, a spus Giani. Acesta şi-a continuat povestea. „Despre viaţa de la circ pot să spun că se lucrează de dimineaţa de la opt până seara la 22.00, facem diverse lucruri. Noi umblăm foarte mult, dintr-un loc în altul. Spectacolele încep din februarie-martie şi se termină în septembrie. Pe timpul iernii avem două posibilităţi. Ori stăm acasă în vacanţă, ori plecăm în străinătate unde se organizează acest gen de spectacole”, a declarat Giani. 

Şi-a găsit aleasa la circ

La circ şi-a cunoscut şi aleasa inimii, care îi este parteneră nu numai în viaţă cât şi pe scenă la spectacole. „Soţia mea lucrează tot la circ. Împreună suntem şi în viaţa şi pe scenă, pentru că avem un program împreună, un program complicat şi riscant şi nu se putem permite să greşim. Avem şi probleme, ca orice om, greutăţi, dar când suntem în faţa publicului trebuie să zâmbim şi să dăm tot ce este mai bun din noi. Mergem împreună peste tot, rulota este casa noastră. Avem în rulotă tot ce ne trebuie. Când nu ne pregătim pentru spectacole râdem, glumim, ne recreăm, mâncăm, vizităm oraşele în care ne aflăm. Ne-am cunoscut la circ şi împreună dăm tot ce este mai bun din noi”.

Fetiţa lui Giani, de la patru ani cu circul

Giani are o fetiţă, care de la numai patru luni a plecat cu circul în străinătate cu circul. „Avem o fetiţă care are patru ani şi care ne calcă pe urme. De mică a fost la circ. Avea patru luni când a plecam cu noi în primul ei turneu cu circul în Portugalia. Ore întregi de mers pe drum cu rulota, a fost mereu în inima circului. Când a mai crescut am avut două posibilităţi să stea cu noi în această lume sau să o crească părinţii, am întrebat-o ce vrea şi ea a ales circul, nu a vrut să se despartă de noi. La numai patru ani are un program pentru copii de vârsta ei, se urcă pe animalele din circ să le arate copiilor că sunt paşnice şi nu li se întâmplă nimic. Şi ea, ca şi noi, vrea un viitor la circ”, spune circarul.

Micuţa Maria exersează foarte mult şi vrea să le demonstreze copiilor de vârsta ei că orice este posibil. „ Îmi place la circ. Vreau să învăţ să fac ce face şi mami. Nu e greu şi îmi place. În fiecare zi fac mai bine cu cercul şi mă bucur. Eu mă urc şi pe animale ca să le arăt copiilor că nu sunt atât de fioroase pe cât par. E frumos aici şi îmi place”.

Vizualizări: 455

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: