Primarul din Băleşti munceşte de patru zile

Primarul din Băleşti, Aristică Paicu, munceşte pe brânci de patru zile, de când s-a gândit să pună la punct un proiect după care să se ghideze în activitatea sa de lider al comunei, care să ducă la o mai bună colaborare cu  votanţii.

Pentru a avea cât mai multe realizări în localitatea pe care o păstoreşte, primarul din Băleşti a elaborat un amplu proiect de interacţiune între el şi angajaţii primăriei, dar şi localnici. De patru zile, Aristică Paicu munceşte de zor şi aşterne pe hârtie toate cunoştinţele pe care le are la capitolul „comunicarea unui lider cu cei din jurul său”. Proiectul numit de primar „Strategia de dezvoltare al comunităţii prin procesul de participare al cetăţenilor” se vrea a fi un ghid al liderului şi un model pe care el îl urmează în activitatea sa. „Liderul este chiar în mijlocul acestui cerc. Acesta va trebui să canalizeze toate nevoile celorlalţi, astfel încât toţi să-şi îndrepte atenţia spre nucleul cercului şi nu spre exterior. Rolul liderului este acela de a afla nevoile tuturor, iar în funcţie de fiecare să acţioneze”, susţine Aristică Paicu, primarul comunei Băleşti.

De aceste idei se foloseşte de foarte mult timp, insă abia acum s-a gândit să le şi scrie. Edilul din Băleşti se laudă deja cu rezultatele sale în arta comunicării. Spune că de când este primar a rezolvat deja o mare parte din problemele consătenilor săi. „M-am întâlnit cu oamenii, am discutat cu ei, iar aceştia sunt foarte mulţumiţi când la sfârşit de an le spun ce am făcut cu banii şi văd reacţia lor de mulţumire”, mai spune primarul din Băleşti.

Mai mult decât atât, Aristică Paicu, a ajuns să aibă încasări la bugetul local din taxe şi impozite de peste 90%. Acesta nu semnează niciun document venit de la cetăţenii localităţii, dacă aceştia nu fac dovada că şi-au achitat obligaţiile unui contribuabil.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: