Porumbul, considerat elixirul tinereţii

Sănătatea celor care au trăit la ţară este de multe ori de invidiat. Nu este vorba doar de mediul sănătos care îi menţin pe bunicii noştri mereu tineri, ci şi de modul în care s-au hrănit.

În mod deosebit tinerețea vine și din porumbul pe care-l mănâncă frecvent oamenii de la țară, sub diferite forme. Acesta conţine multe hidrocarburi, amidon, foarte multe vitamine din grupa B, vitamina E, fier, fosfor, magneziu, zinc şi potasiu.

Magneziul, prezent în cantităţi mari, este de fapt, elixirul tinereţii, ne spun cercetătorii care consideră că cesta ne fereşte de bolile specifice îmbătrânirii. Mai mult, porumbul are efect şi împotriva stresului, dar contribuie şi la sănătatea muşchilor, a inimii şi asupra producţiei de globule roşii. 150 de grame de porumb acoperă aproximativ 25 % din cantitatea necesară de vitamina B pentru un adult, mai informează specialiştii.

Porumbul conţine, de asemenea, un anti-oxidant, Vitamina E, care ne protejează împotriva artritei. Și mai are un rol important în alimentaţie, nu îngraşă și nu conține gluten, deci puteţi înlocui pâinea cu mămăligă, dar în aceeași cantitate.

Vizualizări: 1,343

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: