Posibile anticipate în Republica Moldova

Preşedintele prorus de la Chişinău, Igor Dodon, a declarat joi că în urma ultimelor evenimente politice din Republica Moldova sunt probabile alegeri parlamentare anticipate, relatează portalul Deschide.md, care nu precizează evenimentele la care Igor Dodon se referă.

El a făcut această declaraţie în timpul lansării oficiale a lucrărilor de reconstrucţie a clădirii preşedinţiei, eveniment la care a participat fostul ambasador al Turciei în Republica Moldova, Hulusi Kiliç.

'Eu speram foarte mult că primul decret pe care îl voi semna în această clădire va fi cel de dizolvare a parlamentului şi de stabilire a datei următoarelor alegeri. Dar după ultimele evenimente politice este probabil să avem alegeri parlamentare anticipate, astfel că nu voi reuşi să semnez decretul de dizolvare a parlamentului şi-l voi semna în alt oficiu', a spus el.

Dodon a adăugat că lucrările de reparaţie a sediului preşedinţiei se vor finaliza în luna august, când intenţionează să-l invite oficial pe preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, la Chişinău pentru a inaugura clădirea.

Vizualizări: 263

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: