Pârtia de pe Transalpina, închisă chiar în ziua marii deschideri

Vremea le-a făcut probleme iubitorilor sporturilor de iarnă, care au așteptat cu nerăbdare deschiderea domeniului de pe Transalpina. Startul sezonului a fost dat vineri, dar din păcate vremea a creat probleme, iar vântul puternic a dat jos cablul de la teleschi.

Totul a fost pregătit ca la carte de administratorii domeniului schiabil Transalpina. S-au luat toate aprobările, pârtia a fost pregătită, instalațiile pe cabluri verificate, centrul de închiriere al echipamentelor a fost pus la punct, numai că vremea a creat probleme.

”Vântul deosebit de puternic din zona golului alpin (rafală de peste 100 km/h) a reușit să ne dea planurile peste cap, dar și cablul jos de pe role la teleschi. Imediat ce va fi posibil, echipa va repoziționa și vom putea funcționa așa cum toți ne dorim. De asemenea, viscolul și ninsoarea aduc și depozitează în permanență zăpadă proaspătă peste stratul preparat în cursul nopții și dimineții. Ne-am fi dorit o zi frumoasă și calmă, dar se pare că nu avem pile la Cel de Sus”, a anunțat vineri administratorul pârtiei.

Din păcate, și sâmbătă a fost vânt puternic. Sute de turiști au luat cu asalt domeniul schiabil de pe Transalpina, așa că cei care doresc să ajungă în zonă trebuie să ia în calcul faptul că găsirea unui loc de cazare poate fi o adevărată provocare.

Vizualizări: 7,438

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: