Posibilităţi de suplimentare a locurilor la grădiniţa modernă din Bustuchin

Grădiniţa cu program prelungit din Bustuchin este cea mai modernă unitate de învăţământ pentru preşcolarii din mediul rural. Această grădiniţă poate rivaliza cu grădiniţele cu program prelungit din oraşele mari ale ţării. Deşi  funcţionează de puţin timp, solicitările sunt din ce în ce mai multe. Autorităţile locale iau în calcul posibilitatea de a suplimenta numărul de locuri din toamnă. Contra sumei de 6 lei/zi, copiii beneficiază de trei mese şi de o educaţie adecvată. Chiar dacă iniţial au fost reticenţi în ceea ce priveşte ideea de a-şi trimite copiii la o grădiniţă cu program prelungit, acum părinţii micuţilor se declară a fi foarte mulţumiţi.

Comuna Bustuchin este prima localitate rurală unde funcţionează o grădiniţă cu program prelungit. Grădiniţa îşi desfăşoară activitatea într-o clădire modernă care respectă prevederile în vigoare referitoare la spaţiul oferit sălilor de grupă, la terenul destinat desfăşurării activităţilor în aer liber, la mobilierul şi instalaţiile necesare asigurării condiţiilor igienico-sanitare pentru sănătatea copiilor. Mobilierul grădiniţei este nou şi specific vârstei copiilor. Sălile multifuncţionale sunt amenajate tematic, iar copiii au la dispoziţie materiale didactice şi jocuri diversificate. Parcul de joacă destinat copiilor cuprinde leagăne, balansoare şi topogane. În apropierea grădiniţei se află terenul de sport unde copii au posibilitatea de a participa la diferite concursuri sportive.

În aceeaşi clădire îşi desfăşoară activitatea şi grupa zero şi grupa de la grădiniţa cu program normal. De asemenea, în această locaţie a fost amenajat şi un cabinet medical. Dacă iniţial grădiniţa cu program prelungit şi-a început activitatea cu doar o grupă de copii, pentru anul viitor autorităţile locale se gândesc să suplimenteze numărul de locuri în funcţie de solicitări. „Grădiniţa cu program prelungit a fost gata anul trecut, valoarea investiţiei fiind de 300.000 de euro şi a fost un proiect european, la fel ca şi reabilitarea şi echiparea Şcolii Generale Poiana Seciuri. În momentul de faţă, la grădiniţa cu program prelungit există doar o grupă de copii, dar avem posibilitatea de a mai forma o altă grupă din toamnă”, a declarat Ion Ciocea, primarul de la Bustuchin.

Părinţii, mulţumiţi de grădiniţă

Dacă în urmă cu câteva luni nu prea agreau ideea de a-şi da copiii la o grădiniţă cu program prelungit, acum părinţii se declară a fi foarte mulţumiţi de condiţiile oferite micuţilor. Grădiniţa cu program prelungit vine foarte mult în sprijinul părinţilor care au serviciu sau sunt ocupaţi cu muncile câmpului. Contra sumei de 6 lei/zi, copiii beneficiază de 3 mese. „Eu şi soţia lucrăm, iar grădiniţa ne ajută foarte mult. Fata noastră cea mare merge la grupa zero în toamnă, iar pe cea mică am adus-o la grădiniţă la vârsta de 2 ani. S-a adaptat mult mai repede decât sora ei, se descurcă mult mai bine şi a devenit foarte sociabilă. Suntem mulţumiţi că mănâncă la program, dorm după-amiază, se joacă şi învaţă lucruri noi. Şi dacă nu am avea serviciu tot am aduce fetele la grădiniţa cu program prelungit. Cei 6 lei pe care îi plătim pe zi oricum îi cheltuiam şi acasă pe dulciuri”, a declarat Gheorghe Stoenescu, părinte.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: