Post negru la cultură

Până la urmă, poate nu e așa de rău. Cu asta se consolează toți oamenii sănătoși la cap, fără îndoială îngroziți, anterior, de ascensiunea fulminantă a USL-ului. Hai, că Ponta pare simpatic, Antonescu s-a mai calmat și parcă sunt câțiva prin guvern care par pe treaba lor, poate chiar profesioniști mai buni decât ai lu' Boc. Să fure, dar să și facă, cum zice românul fără pretenții.

O singură chestie încă înfioară orice posesor de creier din țară. Incapacitatea absolută și terifiantă de a numi pe cineva măcar decent, măcar mediocru, în funcțiile care au legătură cu cultura. Marga și Barbu sunt pentru cultura românească ce sunt Lolek și Bolek pentru cea poloneză. Să vezi asemenea comunistoizi siniștri în funcții esențiale pentru dezvoltarea celui mai onorabil domeniu al unei națiuni te întrebi dacă nu cumva sunt cretini și USL-iștii de la capul ierarhiei, nu doar ăia de la talpă. Vânătoarea de vrăjitoare începută împotriva ICR-ului asimilat drept ”băsist” doar pentru că președintele lui avea simpatii de dreapta este cel mai bun exemplu că USL-ul privește cultura cu ochi înguști de staliniști fără repere și fără viziune. Una dintre puținele instituții din guvernarea precedentă care chiar funcționa ireproșabil (dincolo de obsesiile mărunte și subiective legate de anumite creații mai controversate) și care a ajutat nenumărați tineri să-și urmeze talentul și să-și împlinească visele a fost mitraliată, apoi i s-a pus cruce prin trecerea ei în subordinea unui tolomac cu gușă care vede în calorifer cea mai de seamă contribuție a României la cultura europeană.

Andrei Marga, un turnător notoriu perfect compatibil cu televiziunea altui celebru turnător, la care apare mereu în calitate de (haha!) reputat profesor, conduce un institut pe care nu-l înțelege și o face tocmai ca să-l distrugă. Ce nevoie de cultură au cele 7,4 milioane, să fim serioși? Nu e pe listă. Adio.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: