Posturi de poliție fără toaletă în anul 2021

Toaletele în fundul curții nu au dispărut nici în anul 2021. Acest lucru nu se întâmplă doar în curțile unităților de învățământ, ci și în ale posturilor de poliție. Oamenii legii din Scoarța, de exemplu, merg la primărie când au o nevoie, pentru că toaleta poliției este insalubră și imposibil de folosit.

Polițiștii din Scoarța folosesc toaleta din interiorul primăriei. Grupul sanitar din fundul curții arată ca desprins din filmele de groază, nici măcar uși nu există. Primarul din Scoarța, Ion Stamatoiu, spune că face tot posibilul să le ofere condiții mai bune polițiștilor, chiar dacă posturile de Poliție nu sunt administrate de el.

”Colegii postului de poliție cu care noi colaborăm au probleme în administrație. Au avut probleme și cu soba iernile trecute. Nu au grup sanitar, dar nici apă curentă. Noi lucrăm la căminul cultural și vrem să îi ajutăm cumva. Vrem să le amenajăm un spațiu cu o toaletă, să poată să se spele și pe mâini. Nu este treaba mea de primar, dar este omenește, sunt colegi cu noi. Colegii vin la toaleta din cadrul Primărie Scoarța, tocmai pentru că nu pot folosi ceea ce au în fundul curții. Promit că îi voi ajuta”, a spus primarul Stamatoiu.

Direcția Medicală din cadrul Ministerului Afacerilor Interne avizează şi autorizează sanitar şi sanitar-veterinar toate obiectivele ministerului. Totodată, avizează și retragerea autorizației sanitare de funcționare la obiectivele la care se constată încălcarea legislației sanitare.  

Peste o mie de secții de poliție din țară, dintre cele 2.800 din mediul rural, au toaleta în curte, iar 178 nu au deloc toaletă. Ministrul de Interne Lucian Bode a declarat că vrea să acceseze fonduri europene pentru a rezolva această problemă.

Vizualizări: 1,222

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: