Înscrieri pentru Festivalul „Maria Lătăreţu”

Încep înscrierile la unul dintre cele mai importante festivaluri folclorice pentru copii, „Maria Lătăreţu”. Sunt aşteptaţi concurenţi cu vârste între 7 şi 13 ani. Prezentatoarea festivalului este şi ea foarte tânără, având doar 14 ani.

Înscrierea concurenţilor cu vârste între 7 şi 13 ani se face pe adresa de e-mail [email protected], începând cu data de 8 august şi până pe 21 august. Preselecţiile vor avea loc în localităţile cu cei mai mulţi concurenţi înscrişi, în zilele de 22 şi 23 august. Festivalul va avea loc pe 31 august, în cadrul de poveste oferit de Muzeul Arhitecturii Populare de la Curtişoara, judeţul Gorj.

Invitaţi de onoare ai festivalului vor fi doi urmaşi ai celebrei artiste, Ioana Lătăreţu şi Mihail Lătăreţu. Va fi şi un invitat special, în persoana Domnicăi Trop, considerată tezaurul viu al folclorului românesc.

Festivalul va fi prezentat de o tânără de 14 ani din Rovinari, Denisa Caval. Spectacolul folcloric va fi presărat şi cu momente de poezie.

Maria Lătăreţu, născută în 1911 la Bălceşti, judeţul Gorj, a fost o renumită cântăreaţă de muzică tradiţională şi muzică populară. A fost una dintre cele mai îndrăgite interprete din domeniu, fiind numită pe rând: Privighetoarea Gorjului, Crăiasa cântecului românesc, Prinţesa cântecului popular românesc sau Ella Fitzgerald a României. În cariera sa a susţinut un număr mare de concerte, a realizat numeroase înregistrări discografice şi a participat la un număr mare de emisiuni de radio şi TV.

Galerie foto


Vizualizări: 764

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: