Turismul, pus la pământ de noile restricții. “Nu mai putem ține angajații”

Luni intră în vigoare noi restricții. Una dintre ele afectează grav turismul, pentru că persoanele fără certificat de vaccinare nu mai pot fi cazate în hoteluri și pensiuni. Oricum ultimul an și jumătate a fost dificil pentru mulți operatori. Unii dintre aceștia spun că nu mai pot ține angajații în noile condiții.

Vremea se anunță plăcută în următoarele săptămâni și este ideală pentru plimbările la munte. Turiştii veniți la Baia de Fier, în județul Gorj, s-au bucurat de aerul curat.

”Vin din Bucureşti pentru câteva zile departe de oraş, într-un loc restrâns, cu aer curat. În următoarea perioadă nu se ştie dacă mai putem pleca aşa des”, a spus un turist.

Odată cu impunerea de noi restricţii, unii proprietari de pensiuni cred că vor ceda. Maria Caralicea spune că îi va fi din ce în ce mai greu. ”Vom fi nevoiţi să primim doar cu certificatul verde, distanţare socială, să purtăm măşti şi să ne protejăm. Cred că majoritatea dintre noi o să cedăm. Nu avem o altă variantă. Cheltuielile sunt destul de mari, vine iarna, întreţinerea costă foarte mult şi nici angajaţii nu o să-i mai putem ţine”, a spus Maria Caralicea, proprietar de pensiune.

Sunt deja turişti care au renunţat la vacanţele programate în perioada următoare. ”Lumea de ne sună şi ne întreabă dacă are nevoie de vaccin, certificat verde sau de test. Majoritatea anulează, vă daţi seama”, a mai declarat Maria.

Mihai Olaru are o pensiune în Baia de Fier, cu 6 camere. A investit mulţi bani pentru a face ceva inedit şi a considerat pandemia ca fiind o oportunitate, dar speră ca noile restricții să nu îl afecteze. ”În pandemie cred că a fost o oportunitate de a dezvolta o investiţie fără a fi deranjat de activităţile cotidiene. Singura teamă sau grijă care ar putea să apară ar fi o închidere totală prin Ordonanţă de Guvern, care să nu ne mai permită să luăm oameni din acelaşi grup sau aceeaşi familie”, a spus Mihai Olaru.

Mulți cabanieri au deja făcute rezervări pentru Crăciun și Revelion, dar se tem că acestea vor fi anulate dacă se prelungesc restricțiile.

Vizualizări: 2,209

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: