Posturile medicilor pensionari, scoase la concurs

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu a scos la concurs cinci posturi de medici pe diverse secții. Acestea sunt ocupate în prezent de medici care, deși s-au pensionat, au rămas în cadrul unității spitalicești, cumulând pensia cu salariul.

Este vorba de un post de medic specialist pentru Secția Psihiatrie acuți, un post de medic rezident ultimul an în specialitate obstetrică-ginecologie pentru Secția Obstetrică Ginecologie, un alt post de medic pentru Secția de Boli Infecțioase, un post de medic specialist pentru Secția Psihiatrie și un post cu jumătate de normă de medic pentru Cabinetul de Neuropsihiatrie Infantilă.

Managerul Gigel Capotă a explicat că își dorește ca medicii tineri să se înscrie la aceste concursuri. „Posturile respective sunt ocupate prin cumul pensie cu salariul. Ne dorim să aducem medici tineri, care să continue cu succes activitatea medicilor care ne-au ajutat până acum în desfășurarea unui act medical de calitate. Medicii s-au pensionat, iar noi am mai scos la concurs unele posturi, însă nu s-au ocupat. Conform legii, suntem obligați să le scoatem la concurs, să vină alți medici, astfel încât actul medical să aibă continuitate”, a declarat Gigel Capotă, managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență Gorj.

Printre medicii care vor pleca acasă în condițiile în care posturile vor fi ocupate prin concurs se numără și Camelia Negotin, George Gabriel Iliescu de pe Secția Psihiatrie sau Barbu Negreanu de la Cabinetul de Neuropsihiatrie Infantilă.

Cei interesați să participe la concurs vor trebui să achite o taxă de participare de 150 lei. Concursurile se vor desfășura la începutul anului viitor, în zilele diferite.  

Vizualizări: 2,149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: