Povestea trompetistului Lucian Munteanu, la Accent Tv

Trompetistul Lucian Munteanu este unul dintre cei mai buni instrumentişti pe care îi are Gorjul. Venit din județul Constanța, Lucian Munteanu s-a format cel mai bine din punct de vedere profesional pe meleagurile oltenești. Cu o carieră militară în spate, Luci Munteanu, cum îi spun prietenii, cântă de la 14 ani la regina instrumentelor, trompeta. Nu ar schimba-o pentru nimic în lume și nici nu a încercat să învețe să cânte și la altceva. Spune că preferă să facă un lucru foarte bine, decât multe și prost.

Cu origini bucovinene, Lucian Munteanu spune că nu a moștenit talentul din familie, pur și simplu a văzut un trompetist la un eveniment și de atunci a știut clar că trompeta este și va fi instrumentul lui de suflet. Avea 14 ani la vremea respectivă însă își aduce aminte foarte bine momentul când a ales trompeta în defavoarea oricărui alt instrument. ”Am văzut un domn care cânta la trompetă și de atunci părinții mei n-au mai avut cum să se înțeleagă cu mine decât în momentul în care m-au prezentat unui profesor din Constanța. De atunci n-am mai scăpat de ea. Momentul crucial pentru mine ca instrumentist a fost când am intrat la Liceul Militar, atunci totul s-a schimbat. Au urmat concursuri de gen și toată această carieră pe care o am”, a spus Lucian Munteanu, instrumentist.
Prima trompetă și-a cumpărat-o cu banii lui, trompetă pe care a vândut-o ulterior, când credea că se lasă de muzică. ”Lucram în Jandarmerie și pur și simplu nu mi-am mai permis, nu aveam timp, nu puteam să-mi programez nimic și atunci am dat deoparte muzica, mi-am vândut instrumentul și eram gata să uit. Cu schimbarea locului de muncă am redescoperit muzica, am redescoperit trompeta și de atunci nu am mai lăsat-o”, a spus Lucian Munteanu.
Acum are planuri de viitor, planuri în care a inclus și trompeta, și pe soția lui. Vrea să înființeze un grup de instrumentiști profesioniști care să ducă instrumentele la un alt nivel. Soția lui Lucian este profesoară de canto popular la Școala Populară de Artă din Târgu Jiu și împreună vor să cucerească scena și publicul din toată țara. ”Sunt la curent cu tendințele, observ că se caută din ce în ce mai mult live-ul. Asta este tot ce oferă instrumentul acesta, este natural și nu ai cum să păcălești. Tot ce cântă aia auzi. Intenționez să înființez un grup alături de soția mea, un grup în care să se regăsească profesioniști”, a spus Lucian Munteanu.
Ce planuri de viitor are instrumentistul, dar și sfaturi pentru achiziționarea unui bun instrument, aflați vineri, începând cu ora 19.00, la Accent Tv în emisiunea ”Despre noi, oamenii”.

Galerie foto





Vizualizări: 4,505

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: