Povestea unei șoferițe de TIR din Gorj. "Toată lumea a fost uimită!"

Gorjeanca Crina Micnescu a lucrat ca șofer profesionist în Spania timp de mai mulți ani, pe un camion de 40 de tone.

Crina a fost o prezență inedită pe străzi. A făcut curse în toată țara, iar la început colegilor nu le veneau să creadă că ea este cea care controlează un TIR de 40 de tone. Meseria a moștenit-o de la tatăl ei, care o lua mereu în curse.

„Eram copil şi tata mă lua cu el în cursă. Îmi doream să devin şi eu şofer ca tatăl meu şi să conduc maşini aşa de mari. Nu mi-a fost teamă. Mă consider mult mai în siguranţă în TIR decât într-o maşină mică. În urmă cu zece ani am devenit şofer profesionist şi am obţinut atestele necesare pentru orice fel de transport, chiar şi agabaritice şi pentru produse periculoase sau explozive, mai puţin de transport persoane. Este o responsabilitate şi nu mi-a plăcut, pentru că îmi este incomod. Atunci, toată lumea a fost uimită că vreau să devin şofer profesionist, mai ales că am luat permisul de la prima încercare, atât oraşul, cât şi sala. Doar o singură femeie din Gorj mai profesa ca şofer de TIR“, îşi începe povestea Crina, pentru playtech.ro.

Crina a decis să plece din țară din cauza situației financiare. Firma la care a lucrat ani de zile avea probleme financiare, iar șoferița nu și-a mai putut achita ratele, motivul pentru care a decis să plece din țară pentru un viitor mai bun. A lucrat în Spania, iar acum stă în Italia.

Vizualizări: 1,808

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: