Grevă generală în învățământ. Profesorii din Gorj au anunțat părinții să țină copiii acasă, de luni

Profesorii se țin de cuvânt! După o grevă de avertisment, de luni, 22 mai, intră în grevă generală. Unele unității de învățământ, din județul Gorj, au anunțat deja părinții să nu mai trimită elevii la școală. La fel se întâmplă și în cazul grădinițelor. 

Mai mulți părinți din municipiul Târgu Jiu au primit, imediat după orele prânzului, mesaje de la unitățile de învățământ unde își au copiii, că de luni, aceștia vor trebui să stea acasă. 

"Bună ziua!

Începând de luni, 22 Mai 2023, personalul grădiniței noastre (cadre didactice, bucătărese și îngrijitoare) participă la GREVA GENERALĂ în proporție de 100%. Vă rugăm să înțelegeți situația. Mulțumim!", este unul dintre mesajele transmise de o unitate de învățământ din municipiul Târgu Jiu. 

Vestea nu a fost primită tocmai bine de părinți.

"Înțeleg că este dreptul dumnealor să protesteze, dar va fi greu și cu copiii. Nu știu cu cine o să-i las. Nici nu ne-au dat prea mult timp la dispoziție să găsim o soluție, ne-au anunțat vineri după amiaza că luni va trebui să-i ținem acasă. Nici nu am înțeles din mesaj dacă este vorba despre o zi sau luni va fi doar începutul unei perioade de grevă", ne-a declarat o mămică.

Liderii de sindicat susțin că părinții trebuie să înțeleagă situația dascalilor.

"Fac un apel către părinți să înțeleagă și recomandăm în același timp să ținem copiii acasă, pentru că sunt foarte multe situații în care 100% s-a votat pentru grevă sau procentele sunt foarte mari și este mai înțelept să rămână copiii acasă decât să vină la școală și să nu aibă cine să stea cu ei. Acolo unde sunt colegi care au spus ”nu”, nu au decât să se ocupe de ei, dar grevă înseamnă încetarea lucrului și nu se pun absențe, nu se predă, nu se evaluează. De aceea, trebuie să fie părinții alături de noi, să înțeleagă că, dacă ai lor copii vor să aibă un învățământ de calitate, nu se poate ca dascălii să fie în continuare umiliți, nu se poate ca în anul 2023 un profesor debutant să câștige 2.500 de lei (…)”, a declarat Simion Hăncescu, liderul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), în presa centrală.

Vizualizări: 1,602

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: