Poziția LPF, după meciul suspendat dintre Sepsi și FCU Craiova

Meciul Sepsi - FCU Craiova a fost suspendat definitiv, la scorul de 0-0, în minutul 25, din cauza scandărilor xenofobe ale spectatorilor oaspeți. Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, lasă de înțeles că pe viitor își dorește ca meciurile să nu mai fie întrerupte într-o asemenea situație și sugerează că mai oportună ar fi fost soluția evacuării galeriei oltene.

Cum partida a fost oprită din cauza fanilor olteni, cel mai probabil  FCU Craiova va pierde la „masa verde”, cu 0-3. Cazul va fi judecat de Comisia de Disciplină din cadrul FRF pe baza raportului întocmit de arbitru și de observatorul partidei, Octavian Goga.

Oficialul Ligii specifică, printre rânduri, că arbitrii și organizatorii trebuie să facă tot ce depind de ei pentru ca meciurile să se dispute pe teren. „În momentul de față, în urma acestui incident, se vor întocmi rapoartele observatorului, ale arbitrului, vor ajunge la Comisia de Disciplină, iar acolo se va lua o decizie. Regulamentar, arbitrul are acoperire. Un astfel de demers nu rezolvă însă problema rasismului, a xenofobiei. Ca organizator al competiției, suntem interesați ca jocurile să se dispute pe teren. E nevoie de tact, de responsabilitate, de o analiză mai amplă a contextului. Dacă sunt 150 de scandalagii în stadion, e posibil să se analizeze evacuarea lor. 

Pe viitor, trebuie să analizăm împreună cu FRF aceste situații și trebuie să avem în vedere cum putem face ca meciul să se joace pe teren. Consecința întreruperii e dezastruoasă din multe puncte de vedere, meciul e întrerupt, imaginea cluburilor suferă, imaginea Ligii, a Federației suferă. Trebuie să vedem cum procedăm mai departe ca jocurile să se dispute pe teren”, a declarat Ștefan la „Digi Sport Special”.

Apoi, oficialul Ligii a vorbit despre varianta evacuării fanilor-problemă: „Una e sa evacuezi 100 de scandalagii, alta e să evacuezi 20.000. A doua variantă sigur că ar fi mai greu de realizat. Luăm cazul de azi, când arbitrul a întrerupt meciul 10 minute. În aceste 10 minute poți să discuți despre evacuare și să îndepărtezi elementul care cauzează problema”.

Vizualizări: 1,302

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: