Prăjitura Cardinal, pufoasă și cremoasă

Ingrediente necesare pentru aluat: 2 ouă întregi, 6 gălbenușuri, 70 g zahăr, jumătate plic praf de copt, 50 g făină.


Ingrediente necesare pentru umplutură: 8 albușuri, 200 g zahăr tos, 1 linguriță zeamă de lămâie.


Alte ingrediente necesare: gem, 300 ml frișcă lichidă.


Mod de preparare: Tapetăm o tavă cu hârtie de copt. Pentru aluat, mixăm spumă ouăle cu 6 gălbenușuri și cu zahărul. Adăugăm făina amestecată cu praful de copt și omogenizăm. Turnăm compoziția în tava pregătită.

Pentru umplutură, mixăm spumă tare albușurile, încorporând treptat și zahărul și la final zeama de lămâie. Punem într-un poș și transferăm în tavă, peste stratul de aluat.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 20 de minute. După 20 de minute, setăm cuptorul la 150 de grade și mai coacem timp de 10 minute.

Lăsăm prăjitura să se răcească, după care o tăiem în două. Întindem un strat de gem și frișca bătută pe o parte și așezăm cealaltă parte deasupra.

Pudrăm cu zahăr pudră și decorăm după gust. Dăm la frigider pentru câteva ore.

Vizualizări: 2,727

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: