Prăjitură cu dovleac

Ingrediente: 300 g dovleac, 300 g făină, 125 g zahăr, 200 ml lapte, 70 ml ulei, un plic praf de copt, 100 g nuci tocate, sare, un plic zahăr vanilat, zahăr pudră vanilat

Se dă dovleacul prin răzătoarea cu găuri mici şi se stoarce bine. Se pune într-un vas, se adaugă zahărul, zahărul vanilat, sarea, laptele şi uleiul şi se amestecă până la omogenizare. Se amestecă făina şi praful de copt şi se cerne. Apoi se adaugă treptat în aluat şi se amestecă până la omogenizare. Se tapetează forma cu ulei şi hârtie de copt şi se adaugă aluatul. Se presară suprafaţa prăjiturii, miezul de nucă tocat.

Se coace în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 30 minute, pe treapta a doua, de jos în sus, a cuptorului. Se scoate prăjitura din cuptor, se lasă să se răcească 5-6 minute în tavă, apoi se lasă pe un grătar se lasă să se răcească complet şi se pudrează cu zahăr vanilat.

Poftă bună!

Sursa: libertatea.ro

Vizualizări: 930

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: