Prăjitură turnată cu mere
O reţetă delicioasă şi simplă cu mere. Ingrediente:
- 2 ouă mari întregi
- 9 linguri zahăr (rase)
- 9 linguri ulei
- 9 linguri lapte
- 12 linguri făină
– 1 lingură praf de copt
Ingrediente cremă:
- 1 kg de mere (aprox. 6 mere)
- zahăr după gust (4-5 linguri)
– scorţişoară (1 linguriţă)
Mod de preparare:
Se freacă ouăle cu zahărul, se adaugă uleiul şi se încorporează. Se amestecă făina cu praful de copt şi se pune peste amestec, alternând cu laptele. Aluatul trebuie să fie mai gros decât cel de clătite.
Se curăţă merele. Se taie în cubuleţe sau felii, se dau pe răzătoarea sau puteţi folosi robotul. Merele se călesc cu zahăr până scade sucul pe care-l lasă. Când sunt călite se adaugă un pic de scorţişoară şi se lasă să se răcorească.
Se unge tava cu unt şi se presară cu făină sau se tapetează cu hârtie de copt. Se toarnă jumătate din aluat şi se bagă pentru 10-12 minute la 180 grade C (foc potrivit), în cuptor preîncălzit. Se scoate şi se pune amestecul de mere călite. Se toarnă restul de aluat şi se pune la copt pentru cca. 35-40 de minute. Când este gata, se pudrează cu zahăr pudră şi se taie când este răcită complet.