Tort de biscuiti cu trei tipuri de cremă - VIDEO

Ingrediente
150 ml lapte fiert si răcit, 4 pachete de biscuiti Petit Beurre cu vanilie, 4 pachete de biscuiti Petit Beurre cu cacao, 250 ml sos de ciocolata, 250 g cremă de vanilie, 150 gr cremă de caramel, 50 gr cacao pentru pudrat, 50 gr fistic măruntit
Ingrediente pentru crema de vanilie:
300 ml lapte, 1/2 păstaie vanilie(sau o esentă de vanilie), 120 g unt, 125 gr zahăr, 3 gălbenusuri, 1 lingură amidon(sau făină)
Ingrediente pentru crema de caramel:
300 grame zahăr, 600 ml lapte(gras), 4 linguri de făină, 4 ouă, un praf de sare
Ingrediente pentru sosul de ciocolata:
150 g ciocolată (de menaj sau amăruie ), 250 ml lapte, 1 lingurită de amidon de porumb, 80 g zahăr, o lingurită de cacao, un praf de sare


Modalitate de preparare
Pentru prepararea sosului de ciocolată: Dizolvati amidonul in cateva linguri de lapte din cantitatea dată. Intr-o crăticioară puneti laptele impreună cu zaharul si praful de sare. Cand incepe să fiarbă, adaugati treptat amidonul, amestecand continuu. După cateva clocote, opriti focul, adăugati ciocolata tocată mărunt si o lingura de cacao. Amestecati ingredientele pană se omogenizează si se topeste ciocolata. Cand sosul este gata, se lasă la răcit.
Pentru prepararea cremei de vanilie se procedează astfel : Se pune la fiert laptele cu păstaile de vanilie (sau esenta de vanilie) si se lasă pană a atins punctul de fierbere, după care se lasă la răcorit. Se scot păstăile de vanilie dacă s-au folosit. Intr-un bol se mixează gălbenusurile cu cele 125 gr zahăr, se adaugă laptele si se continuă mixarea 2-3 minute. Se pune compozitia pe foc amestecand continuu pană ce crema de ouă a inceput să capete consistentă, să se ingroase. Se adaugă untul si amidonul sau făina si se amestecă pană ce crema devine spumoasă si groasă. Se lasă să se răceasca complet.
Pentru prepararea cremei de caramel: Intr-o cratită se topesc 150 de grame de zahăr cu 2-3 linguri de apă, cat să se dizolve frumos. Siropul obtinut se lasă să fiarbă amestecand contiuu, pană va deveni maroniu. Se adaugă restul de zahăr si treptat se incorporează laptele. Făina se amestecă cu cateva linguri de lapte si se adaugă peste compozitie. Se lasă pe foc mic pană cand incepe să fiarbă si se amestecă in continu să nu se lipeasca. Separat, se bat ouăle intregi cu un praf de sare si se incorporează treptat in crema de caramel. Se lasă pe foc pană cand incepe să fiarbă si se obtine o cremă omogenă. Se lasă să se răceasca complet.
Intr-o tava cu peretii detasabili, sau o tava normală, se trec rapid biscuitii cu vanilie prin lapte si se asează unul langă altul. Peste ei se toarnă din sosul de ciocolată si se intinde bine cu o spatulă. Se asează un nou strat de biscuiti cu cacao trecuti prin lapte si peste ei se toarnă crema de vanilie. Se alternează cele două straturi de biscuiti urmand aceasi procedură pană se termină ingredientele. Peste ultimul strat de biscuiti se toarnă crema de carmel si se nivelează bine. Se pudrează cu putină cacao si se ornează cu fistic, sau batoane de fistic tăiate mărunt. Tortul se lasă la rece circa 1 oră inainte de a fi consumat. Se portionează după dorinta fiecăruia.
Vă dorim poftă bună si spor la gătit!

Vizualizări: 3,218

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: