Prefect: Cred că trebuie să ne calmăm

Protestele minerilor și energeticienilor din cadrul Complexului Energetic Oltenia au încetat pentru o perioadă de timp, însă au creat multă tensiune și nu au fost văzute cu ochi buni de autorități. Spre exemplu, prefectul de Gorj, Marcel Iacobescu, spune că salariații din cariere nu trebuie să întrerupă lucrul, ci să stea la discuții cu șefii.

Trimisul Guvernului în teritoriu mai spune faptul că această grevă a fost una ilegală, mai ales că în această perioadă se negociază contractul colectiv de muncă. Marcel Iacobescu a mai declarat faptul că s-au găsit soluții pentru deblocarea legii privind pensionarea, însă angajații companiei energetice trebuie să aibă răbdare.

”Am spus mereu că înțeleg, și nu numai eu, toți factorii de răspundere, înțelegem nemulțumirile pe care le au. S-au găsit soluții pentru deblocare, dar urmează câțiva pași care o să dureze circa o lună. Discutând de pe pozițiile de forță, nu este tocmai bine. Cea mai bună soluție este calea dialogului. Cred că ar trebui totuși să ne calmăm, lucrurile sunt ținute sub control, doar așa putem rezolva problema. Înțeleg că se încearcă să se spună că aceste conflicte sunt neorganizate, dar în spatele lor sunt niște oameni care incită minerii și energeticienii. Este o perioadă în care se negociază contractul colectiv de muncă și nu se pot face greve. Este păcat să se impute că nu au fost la serviciu”, a spus Marcel Iacobescu.

Minerii cer să fie pensionați la 52 de ani, pentru că au muncit în condiții grele.

Vizualizări: 2,941

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: