Soluție pentru stoparea risipei de apă: Contorizarea consumului din fiecare gospodărie

Autoritățile locale din comuna gorjeană Crasna au găsit soluția pentru a stopa risipa de apă, dar și pentru a nu mai avea probleme cu alimentarea gospodăriilor în perioadele secetoase din timpul verii. Dacă până acum cetățenii au avut apă gratuit la robinet, acum consumul le va fi contorizat și fiecare va plăti apa.

În urma investițiilor și a îmbunătățirilor aduse sistemului de alimentare cu apă din comuna Crasna, autoritățile locale au luat decizia de a stopa risipa de apă în localitate. Astfel, Consiliul Local Crasna a aprobat contorizarea apei la gospodăriile din satele Cărpiniș și Radoși.

”Investiția va fi suportată din bugetul local și are o valoare de 393.000 de lei. Vor fi montate aproximativ 285 de contoare și, de asemenea, se vor realiza cămine de vizitare. Am făcut ceva modernizări la sistemul de alimentare cu apă și era timpul să contorizăm consumul de apă pentru a evita problemele legate de lipsa apei din perioadele secetoase de vară. Până acum apa era la liber, cetățenii nu plăteau nimic în plus și o risipeau, mai ales vara la udatul grădinilor. Acum fiecare va plăti cât va consuma”, a declarat Gheorghe Sanda, viceprimarul din Crasna.

Lucrările de contorizare au ca termen de execuție un an.

Vizualizări: 4,119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: