Prefectul a trimis corpul de control la ISJ Gorj. Conducerea acuzată de presiuni şi abuz de putere. Update: Răspunsul ISJ Gorj

Prefectul Iulian Popescu aduce acuzaţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. Acesta susţine că primeşte săptămânal petiţii şi reclamaţii din partea cetăţenilor, în care se punctează presiunile exercitate de conducerea ISJ.

Iulian Popescu spune că managementul instituţiei are accente politice: „O altă instituţie care nu înţelege că rolul ei este să susţină educaţia în judeţul Gorj. Mai mult decât atât conducerea ISJ Gorj face o politizare extremă a actului educaţional, având nenumărate petiţii şi sesizări în acest sens. În fiecare săptămână din ultima lună avem câte 2-3 sesizări pe diferite subiecte, dar toate convergând spre acelaşi abuz de putere, utilizarea managementului insituţiei cu accente politice”, a afirmat Popescu în cadrul unei conferinţe de presă.

Având în vedere neregulile semnalate, prefectul a făcut solicitări la minister: „Drept urmare am solicitat Ministrului Educaţiei să trimită corpul de control pentru o analiză detaliată a respectării normativelor, regulamentelor şi noii Legi a Educaţiei în tot ceea ce înseamnă activitatea ISJ Gorj. Aici am putea da câteva exemple care au apărut şi în spaţiul public, chiar la nivel naţional şi nu ne fac deloc cinste: trimiterea elevilor în vizite în anumite cabinete ale parlamentarilor, cu antet şi semnătură oficială a inspectoratului, vedem petreceri de Halloween în sedii de partide politice, făcute cu copii din şcoli, vedem politizarea controalelor şi a evaluărilor directorilor şcolilor”.

Prefectul de Gorj mai spune că în reclamaţii se punctează presiunile pe care conducerea inspectoratului le face la adresa unor directori de şcoli: „Există foarte multe petiţii care menţionează astfel de presiuni pe care inspectoratul le face la adresa conducerii unor şcoli, ameninţând chiar cu demiterea sau demisii voluntare tocmai ca urmare a unor presiuni şi a unor atitudini care nu pot fi compatibile cu spiritul mediului educaţional. Vârful de iceberg: Cazul directoarei de la Padeş. La solicitările noastre, doamna Mrejeru a răspuns într-o manieră imperitinentă că Instituţia Prefectului Judeţului Gorj nu are de ce să se amestece în aceste probleme”.

Ziarul Pandurul a solicitat un punct de vedere Inspectoratului Şcolar Judeţean înca de ieri, dar pana acum nu a primit un raspuns.

ISJ Gorj a revenit cu un răspuns: "Respectăm inițiativa prefectului județului Gorj de a solicita Ministerului Educației un control la Inspectoratul Școlar Județean Gorj, în situația în care dumnealui consideră că este necesar, pentru că, în ultima perioadă, instituția noastră a fost supusă unei presiuni considerabile atât din punct de vedere instituțional, cât și mediatic, privind aspecte față de care Instituția Prefectului Județului Gorj nu are competențe. Nu știm dacă există – în aparatul instituției mai sus amintite – persoane care să aibă competența ori calitatea de a evalua, de exemplu, personalul de conducere, îndrumare și control din învățământul preuniversitar. De asemenea, apreciem că Instituția Prefectului Județului Gorj a înțeles că Ministerul Educației este instituția în măsură de a verifica, din punct de vedere metodologic, activitatea Inspectoratului Școlar Județean Gorj.
Inspectoratul Școlar Județean Gorj a respectat și va respecta actele normative în vigoare, în vederea asigurării unui sistem educațional de calitate".

Vizualizări: 4,923

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: