Prefectul de Gorj: Timpul s-a scurs

Doi primari din Gorj sunt încă în funcție, deși unul a fost găsit incompatibil, iar celălalt a fost condamnat definitiv. Este vorba despre primarii din Samarinești și Stoina. Prefectul Ciprian Florescu a explicat de ce nu le-a încetat mandatele: "În cazul primarului din Samarinești, am trimis o ultimă adresă către primărie, către secretar, pentru a înainta referatul către Instituția Prefectului. Este ultimul document pe care îl transmitem către primăria Samarinești. Dacă ne vom lovi în continuare de o tărăgănare, vom lua măsurile care se impun peste ceea ce ar trebui să facă ei, folosindu-ne de prerogativele legale. În privința primarului de la Stoina, timpul s-a scurs, înțeleg că a plecat o motivare de la Curtea de Apel către Unitatea Administrativ Teritorială, nu mai sunt multe zile până când va trebui să primim referatul și să purcedem la încetarea mandatului", a spus Ciprian Florescu.

Primarul din Samarinești, Marian Ardeiu, a pierdut definitiv procesul cu Agenția Națională pentru Integritate, la jumătatea lunii martie, ca urmare a faptului că în paralel cu funcția de primar a avut o firmă tip PFA, care se ocupa de creșterea animalelor. Noul Cod Administrativ, care a trecut de Senat, va dezincrimina astfel de fapte.

Primărița din Stoina, Ioana Bușe, a fost condamnată definitiv, în luna mai, cu suspendare, într-un dosar referitor la niște acte false emise de primărie unor persoane care au obținut în baza lor subvenții APIA.

(A.A.)

Vizualizări: 2,721

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: