Prefectul de Gorj: Zona de ATI este cea mai deficitară

Numărul mare al cazurilor de infectare cu noul coronavirus din ultima perioadă a dus la interzicerea desfășurării evenimentelor private, fiind vorba despre nunți, botezuri sau mese festive. Această măsură va fi aplicată până când cazurile de infectare vor fi pe un trend descrescător.

Gorjul este județul care nu scăpat de astfel de măsuri, având mai multe localități unde rata de infectare a depășit pragul de 1,5 la mia de locuitori. Prefectul de Gorj, Cosmin Pistol, spune că o situație dificilă este și în spitale, acolo unde locurile la ATI sunt deficitare.

”S-au stabilit numite măsuri. Dacă vorbim de activitatea HORECA, avem acel indice de 1,5 în care vom avea o capacitate de funcționare de 50%, între 1,5 și 3 la mia de locuitori, activitatea va fi de 30%, iar în cazul în care se depășește cifra de 3 la mia de locuitori, activitatea va fi întreruptă. Astfel, s-a stabilit că nunțile, botezurile să fie interzise. Lucrurile evoluează ascendent. Și în spitale ne îndreptăm spre limita superioară de ocupare, dar vom găsi soluții, tocmai pentru a avea locuri disponibile. Deficitari suntem pe zona de ATI, dar acest lucru se întâmplă și la nivel național. Zona de prevenție este cea mai importantă”, a spus Cosmin Pistol.

Vizualizări: 939

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: