Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Prefectul Răducan Morega, despre investițiile din Gorj: Suntem bătuți și de Vaslui

“Suntem județul cu mai puține investiții chiar și decât Vaslui”. O spune prefectul județului Gorj, Corneliu Răducan Morega, care admite că, odată cu restructurarea Complexului Energetic Oltenia, nu există alternative nici pentru cei care urmează să fie dați afară din companie și nici pentru tinerii care ies de pe băncile liceelor și facultăților din Gorj.

Nu e un secret pentru nimeni că, în Gorj, autoritățile nu au ce să pună în locul Complexului Energetic Oltenia. Chiar și prefectul județului admite că mare parte din forța de muncă din Gorj e în alte județe ori peste hotare.

Și dacă pentru salariații care vor fi dați afară din CE Oltenia, autoritățile nu au ce să facă decât să le acorde plăți compensatorii și ajutor de șomaj, prefectul speră să fie atrași investitori în Gorj care să le ofere un loc de muncă măcar tinerilor. Răducan Morega a dat exemplu modul în care s-a dezvoltat orașul Rovinari în ultimii ani, dar a ținut să sublinieze că Gorjul e depășit chiar și de Vaslui la capitolul „investiții”.

„Sperăm să ajungă și pe la noi investitori într-un viitor nu foarte îndepărtat, să apară firme cum vedem că sunt la Rovinari, de exemplu. Atunci vom putea să oferim alternative oamenilor. Media de vârstă este de 51 de ani în companie. Pentru ei, angajatul în altă parte nu mai e o opțiune pentru că își doresc să iasă la pensie. Ne dorim să ajutăm tinerii, să se angajeze aici. Din generația mea, mai sunt șapte sau opt oameni. Sper să-i putem opri pe cei care termină acum liceul și facultatea aici. Suntem județul bătut și de Vaslui la acest capitol, la investiții. S-a ținut de acest CE Oltenia cu dinții. Avem probleme și cu forța de muncă. Să aducem oameni din alte județe, este improbabil”, a spus prefectul, la Tele3.

Tot aici, a comentat și despre cel mai arzător subiect al momentului între angajații CE Oltenia: modificarea Legii Pensiilor astfel încât să se poată retrage din câmpul muncii mai devreme. „Noi sperăm ca acest proiect să treacă acest proiect. Bătălia se va da în plen. USR va susține acest proiect și sperăm să treacă astfel încât oamenii să se poată pensiona în condiții decente”, a mai spus Răducan Morega.

Vizualizări: 1,361

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: