Premierul Cîțu, veste pentru primari

Veste bună pentru primari. Premierul Florin Cîțu a anunțat joi, la Timișoara, că va fi creat cadrul legal astfel încât autorităţile să poată prelua în administrare, la cerere, imobilele nefolosite ale unor instituţii.

Și în Gorj sunt edili care ar dori să preia mai multe terenuri sau imobile nefolosite de la Complexul Energetic Oltenia, dar se izbesc de probleme birocratice.

„Vrem, printr-o ordonanţă de urgenţă, să facem cadrul legal ca, la cerere, acele unităţi administrativ-teritoriale care doresc să ia în administrare un drum forestier, un canal, o clădire a unei instituţii care este nefolosită, într-o stare degradată şi creează probleme într-o unitate administrativ-teritorială să poată fi luate aceste obiective la cerere şi apoi să fie administrate. Creăm cadrul legal pentru aşa ceva”, a afirmat premierul Florin Cîțu, într-o conferinţă de presă.
Această problemă a fost discutată și de primarii PNL din Gorj care au participat săptămâna trecută la București, la o întâlnire cu premierul Florin Cîțu.

„Dacă nu suntem în stare, cu guvernul nostru, să modificăm două legi, atunci să plecăm acasă!”, spunea primarul PNL din Rovinari, Robert Filip, referindu-se la actele normative ce trebuie modificate pentru ca autoritățile locale să poată să preia terenuri și clădiri de la Complexul Energetic Oltenia.

Doleanțele primarilor se pare că au fost ascultate, iar premierul Cîțu, aflat în cursa pentru șefia PNL, promite că va începe un program de investiții în drumurile județene și cele comunale, finanțate de la buget, și nu din fonduri europene.

„Acele localități unde nu s-a putut investi în drumuri județene și comunale au rămas în urmă. Vom demara un program de investiții special pentru aceste drumuri. Vor avea prioritate localitățile unde deja există canalizare și apă. Le vom face prin buget, nu se poate prin PNRR. Structura programului o voi anunța în perioada următoare”, a mai spus Cîțu la Timișoara.

Vizualizări: 1,969

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: