Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Semnal de alarmă al lui Iordache. Disponibilizații din Oltenia ajutați doi ani, cei din Valea Jiului - patru ani

Senatorul PNL Gorj, Ion Iordache, a fost nevoit să facă muncă de cercetare pentru a afla care este pachetul social de care vor avea parte salariații Complexului Energetic Oltenia care vor fi concediați. A aflat că aceștia au drepturi la jumătate față de minerii și energeticienii din Hunedoara, ceea ce a calificat drept „sfidător și nedrept față de Gorj“.

Iordache a spus că a primit joi, în scris, informații din Memorandumul Ministerului Energiei care prevede venituri de completare pentru angajații Complexului Energetic Oltenia.

Din document reiese că persoanele disponibilizate din CEO vor beneficia, timp de 24 de luni, de sume maxim egale cu salariul mediu net pe economie, în timp ce angajații altor companii vor primi venituri de completare până la 48 de luni.

„Din informațiile pe care le am, OUG care va stabili plățile compensatorii va fi înaintată spre aprobare săptămâna viitoare. Transmit un mesaj liderilor de sindicat să nu permită această nouă nedreptate, să lupte pentru veniturile angajaților și menținerea în funcțiune a grupurilor energetice de la Turceni și Rovinari, până în 2030. Au tot sprijinul meu în demersurile pe care le întreprind în acest sens“, a spus senatorul PNL, ION Iordache.

Iată principalele informații din Memorandum:

- În ceea ce privește veniturile de completare și cuantumul acestora: "Vor putea beneficia de venit lunar de completare doar persoanele care au încheiat contracte individuale de muncă cu operatorii economici cu cel puțin 36 de luni înainte de data concedierii. Venitul lunar de completare va fi stabilit ca diferență dintre câștigul salarial individual net, dar nu mai mult decât câștigul salarial mediu net pe economie comunicat de INS, și nivelul indemnizației de șomaj.”

- În ceea ce privește perioada în care se vor acorda venituri de completare: ,,pentru salariații care lucrează în domeniul exploatării la suprafață al cărbunelui, având în vedere închiderea lucrărilor la suprafață în carierele aparținând Complexului Energetic Oltenia SA în urma aplicării planului de decarbonare – venit de completare acordat pentru o perioadă de până la 24 luni, în funcție de vechimea în muncă. Pentru salariații care lucrează în domeniul producției de energie pe bază de cărbune, având în vedere restrângerea activității prin închiderea unor grupuri energetice, venit de completare acordat pentru o perioadă de până la 24 luni, în funcție de vechimea în muncă".

Vizualizări: 7,665

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: