Prefectul Rujan, reacție la declarațiile lui Romanescu

Prefectul județului Gorj, Cristinel Rujan, a luat poziție, joi, cu privire la declarația edilului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu. Primarul a afirmat, miercuri, că va merge la București și va cere ajutorul ministrului de Interne , Marcel Vela, cu privire la mutarea Serviciilor de Permise - Înmatriculări și Pașapoarte, din Prefectura Gorj într-o clădire a Universității ”Constantin Brâncuși”, din zona Drăgoieni.

Mutarea serviciilor de Permise și Înmatriculări a devenit un prilej de dispută între primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, și prefectul de Gorj, Cristinel Rujan. Totul după ce edilul Romanescu a spus că vrea să mute cele două servicii la marginea orașului pentru a descongestiona traficul din zona centrală. În schimb, prefectul Rujan îi transmite lui Romanescu că nu primăria ia decizii în acest sens.

”Cele 2 servicii sunt în cadrul Prefecturii Gorj și din această perspectivă vreau să menționez faptul că nu primăria Târgu Jiu decide mutarea unor servicii publice care nu îi sunt în subordine. A fost o discuție despre posibilitatea mutării unor astfel de servicii publice comunitare în afara orașului pentru a fluidiza traficul. Sunt unele probleme de rezolvat cu privire la patrimoniul care va fi arondat acestor servicii publice”, a spus Cristinel Rujan, prefectul județului Gorj.

De asemenea, trimisul Guvernului în teritoriu a mai afirmat faptul că există și alte forme de a fluidiza traficul din Târgu Jiu, fără a muta două servicii din Palatul Administrativ.

Fostul prefect de Gorj, Ciprian Florescu, spune că ideea de a muta cele două servicii este una bună, opinia acestuia fiind total diferită de cea a lui Rujan. ”Aceste servicii sunt așezate chiar în centrul orașului și aglomerează foarte mult zona Bulevardului Brâncuși. Această chestiune s-ar putea rezolva dacă cele două servicii ar ieși undeva spre marginea orașului. Am văzut o declarație a actualului primar și stau să mă întreb dacă va reuși să obțină ceva de la ministrul Vela”, a spus Ciprian Florescu.

Vizualizări: 1,888

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: