Guvernul, obligat de parlament să dubleze alocațiile copiilor

Camera Deputaţilor a respins miercuri, cu 209 voturi Ordonanţa Guvernului Orban care amâna aplicarea dublării alocaţiilor copiilor până la 1 august. După respingerea în Parlament, proiectul merge la promulgare, la şeful statului, care o poate ataca la CCR sau o poate retrimite în Legislativ.

Este vorba de amânarea termenului de aplicare la legea PSD care prevedea dublarea alocațiilor copiilor de la 150 la 300 de lei. Decizia a fost luată de deputați cu 209 voturi ”pentru”, trei ”împotrivă și 98 de abtineri.

PSD și PNL au făcut un advărat ping-pong de imagine cu tema majorării alocațiilor copiilor. În 2019 când PSD era la guvernare, PNL reușit să obțină susținerea parlamentarilor de la toate formațiunile politice și a trecut o lege care a dublat alocațiile copiilor de la 80 de lei la 150 lei. La vremea respectivă, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea îi acuza pe liberali de demagogie pentru că încarcă bugetul de stat și că nu există bani pentru această majorare.

Intrați în opoziție PSD a întors "favoarea liberlailor" promovând un alt proiect de lege cu același scop: dublarea alocației copiilor.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, pe 14 ianuarie 2020, legea ce prevedea dublarea alocaţiei de stat pentru copii, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv 600 de lei pentru copiii cu handicap.

Vizualizări: 1,699

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: