Cum a reușit să rămână 30 de ani în scaunul de primar

Un primar din județul Gorj a fost ales în această funcție de 30 de ani. Vorbim de primarul din comuna Căpreni, care are șapte mandate și jumătate în fruntea comunității și se pregătește acum pentru încă patru ani. Emil Cătănoiu are câteva sfaturi pentru cei care își doresc fotoliul de primar.

Primarul din comuna Căpreni și-a început activitatea în 1987 ca viceprimar al localității, urmând ca în 1990 să fie ales în funcția de primar. De atunci conduce localitatea cum a știut mai bine. ”Ca să fi primar trebuie să-ți placă acest lucru, trebuie să faci treabă, că păcălești alegătorii o dată sau de două ori, apoi nu mai merge. În plus de asta, un primar trebuie să fie mereu lângă oameni”, susține Emil Cătănoiu.

În cele 7 mandate și jumătate, primarul din Căpreni a întâmpinat și greutăți și a trecut prin momente destul de grele. ”Am o amintire neplăcută prin anul 1995, atunci când am fost la Guvern să-mi dea aprobare să bag gazele în localitate și am ajuns pe atunci la Ministerul Industriei. Le-am explicat că jumătate din comună stă pe gaze, dar nu au vrut să îmi aprobe. Atunci mi-a fost cel mai ciudă de un lucru în toată cariera mea de primar. A fost greu și când am început investițiile în localitate, pentru că era destul de greu cu documentația, dar acum suntem cu ele pe final și avem condiții aproape de cele de la oraș”, povestește Emil Cătănoiu.

În 30 de ani, primarul din Căpreni a avut parte și de întâmplări amuzante, dar și de unele care l-au lăsat fără cuvinte. ”Îmi amintesc acum o situație pe care nu am putut-o uita niciodată. A venit într-o dimineață, acum mulți ani în urmă, o doamnă la primărie să mă roage să-i dau niște bani că i-a rămas fata însărcinată și trebuie să facă întrerupere. Am rămas șocat atunci. Nu am știut cum să reacționez. Acum mă amuz când îmi aduc aminte”, a spus Cătănoiu.

Emil Cătănoiu se pregătește acum să candideze pentru un nou mandat și are un sfat pentru cei care vor să devină primari: ”Primarul trebuie să aibă încredere în el și putere de răspundere. Să aibă speranță că vor face treabă și să le placă să fie primari. Cel mai important este să fie alături de oameni, să le vorbească frumos, să fie pentru ei și să aibă o echipă bună la primărie“.

Vizualizări: 8,260

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: