Işfan trimite auditul la patru şcoli. Director: Se comportă ca un dictator

Patru şcoli din Gorj vor fi verificate de Inspectoratul Şcolar Gorj. Coincidenţă sau nu, directorii celor patru unităţi de învăţământ au fost şi cei mai vocali contestatari ai lui Ion Işfan în scandalul sporurilor pentru condiţii vătămătoare.

Liceul cu Program Sportiv, Liceul Tehnologic Bîlteni, Colegiul Economic „Virgil Madgearu” şi Şcoala Gimnazială „Alexandru Ştefulescu” sunt cele patru unităţi de învăţământ unde Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj va trimite auditul în această perioadă. „Acum am primit adresă prin care suntem înştiinţaţi că vom avea audit la şcoală. Credem că totul a pornit de la sporurile pentru condiţii vătămătoare. Nu ne ferim să spunem că au fost presiuni făcute de cei de la Inspectoratul Şcolar pentru ca noi să renunţăm la aceşti bani. Am renunţat după ce ne-am consultat cu toţii. Am renunţat ca să nu avem apoi discuţii cu colegii noştri care sunt solidari cu noi şi nu au nicio vină că s-au întârziat salariile pentru că am solicitat noi acel spor. Oricum, am mai avut controale. Am fost verificaţi în aceste zile dacă venim la ora 8 şi plecăm la ora 16. Au venit şi au constatat că se respectă programul”, a explicat Gabriel Răscol, directorul Liceului cu Program Sportiv.

Ameninţări şi presiuni?

Auditul va poposi şi la Şcoala Gimnazială „Alexandru Ştefulescu” din Târgu Jiu. Mult mai acid, directorul Aurel Popescu a transmis că Ion Işfan s-ar comporta ca un dictator în învăţământ. „Face tot felul de ameninţări, pune presiune să renunţăm la acele sporuri. Am renunţat ca să primească toţi colegii banii că sunt oameni care au salarii foarte mici şi responsabilităţi foarte mari. Nu am renunţat la sporuri pentru că a cerut domnul Ion Işfan. Trimite audit că a mai făcut şi verificări. A venit personal la noi la şcoală. Nu mă tem să o spun, dar se comportă neadecvat pentru funcţia pe care o ocupă mai ales că unii dintre noi avem pregătire mai multă decât domnul Işfan. Ne cere nouă să respectăm legea, dar nici dumnealui nu o respectă. A intrat şi a modificat statele de plată şi nu ştim cu ce drept”, a fost declaraţia lui Aurel Popescu.

Işfan: Nu este nimic cu dedicaţie!

De partea cealaltă a baricadei, Ion Işfan susţine că nu este nimic concertat împotriva directorilor care au vrut spor pentru calculator. „Nu este nimic cu dedicaţie. Toate verificările fac parte din programul anual întocmit la nivelul Inspectoratului. Auditul va merge la toate şcolile”, s-a apărat Ion Işfan, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

Vizualizări: 6,277

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: