Amendamentul PSD pentru pensionarea minerilor a fost “furat”

Parlamentul continuă să joace alba-neagra cu nervii minerilor și energeticienilor care protestează de șapte săptămâni la Târgu Jiu, cerând reducerea vârstei de pensionare. Marți au fost dezbătute în Comisia pentru Industrii și Servicii a Camerei Deputaților mai multe amendamente ale USR și PSD și, așa cum rezultă din înregistrarea video postată pe site-ul Camerei Deputaților, toate au fost aprobate. Asta deși un amendament al USR se bătea cap în cap cu cel al PSD, ceea ce l-a făcut pe președintele comisiei să spună, după vot, că “acum avem două aliniate care se bat cap în cap”.

Miecuri, pe site-ul Camerei Deputaților, apare însă informația că a fost adoptat doar amendamentul USR, iar cele ale PSD au fost respinse.

Deputatul PSD, Mihai Weber, a spus că a cerut explicații și speră să fie doar o eroae tehnică. “Rămân surprins, pentru că una este pe înregistrare și s-a întâmplat în realitate, alta s-a consemnat. Nu vreau să mă duc cu gândul că este ceva făcut intenționat, pentru că sunt dovezi că amendamentul a trecut. Este o înregistrare, o stenogramă, a fost un vot acolo, chiar dacă a fost o ședință în sistem hibrid, și cu prezență fizică, și online. Dacă nu este o eroare tehnică și s-a ajuns la nivelul ăsta, înseamnă că oamenii care sunt acum la putere sunt speriați. Categoric o să cerem explicații”, a spus Weber.

Amendamentul PSD privea extinderea proiectului de lege, gândit inițial doar pentru energeticieni, și pe partea de minerit. Un amendament asemănător a depus și USR, dar ceva mai restrictiv, în sensul că prinde partea de minerit, dar exclude de la pensionarea mai devreme personalul TESA.

Weber spune că mai sunt și alte avize de luat pe proiectul de lege și că la Comisia de muncă vor fi invitați și reprezentanți ai minerilor și energeticienilor. “Actuala guvernare are toată puterea, are majoritate în parlament, dacă vrea să treacă un proiect, îl trece. Dacă proiectul nu va trece, înseamnă că actuala putere nu a dorit”, a concluzionat deputatul.

Parlamentarul PSD a spus că a redepus și proiectul prin care să le fie recunoscută grupa de muncă energeticienilor, proiect respins anul trecut cu votul celor de la PNL și USR.

Galerie foto


Vizualizări: 4,046

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: